אגוד ממליץ להחזיק באג"ח צמוד במח"מ של עד שנתיים
כלכלני בנק אגוד מציינים כי עקום התשואות נותר יציב בשבוע שעבר. מדד המחירים לצרכן התפרסם, והוא היה שלילי ועמד על 0.3%- בהתאם לרף הגבוה של הציפיות. הסיבה לירידה במדד היא הוזלה במחירי הלבשה בעקבות מבצעי הוזלה של סוף עונה, ירידה במחירי פירות וירקות, ביטול מס בולים וירידה של 6% בתעריפי החשמל.
בבנק ציינו כי על פי סקר החברות והעסקים הרבעוני האחרון של בנק ישראל, יותר חברות ועסקים במשק צופים, שברמת הריבית הנוכחית, האינפלציה בשנת 2006 תהיה בקרבת תקרת יעד האינפלציה הרשמי של 3% או אף תחרוג מהיעד כלפי מעלה.
נתון מעודד הוא ירידה חדה במחיר הנפט הגולמי בשיעור של 3.2% לרמה של 57.65 דולר, הנמוכה מאז חודש נובמבר 2005 לאחר שממשלת ארה"ב דיווחה על עלייה במלאי הנפט הגולמי והבנזין בשבוע האחרון. ארגון אופ"ק הודיע אתמול כי הוא צופה שהביקוש לנפט יגדל השנה בשיעור נמוך מזה שנרשם בשנה שעברה על רקע חוסר ודאות בנוגע לצמיחה הכלכלית בארה"ב ובאסיה. הארגון הקטין את תחזית הביקוש העולמית לשנת 2006 לרמה של 84.64 מיליון חביות ליום. בבנק ממליצים להחזיק צמודים במח"מ קצר עד לתקופה של שנתיים.
האפיק השקלי
בשבוע שעבר, זז עקום התשואות כלפי מעלה וזאת לאור ציפיות להתייקרות נוספת בריבית במשק בעוד 0.25% או אף 0.5% בשל הצורך בפער ריבית חיובי גדול יותר עקב מגמת הפיחות בשקל מתחילת השנה, עלייה בפרמיית הסיכון במיוחד על רקע ניצחון החמאס בבחירות ברשות הפלשתינית ואי הודאות הפוליטית בארץ, הסטה של מאות מיליוני דולר לאפיקים מט"חים מצד יחידים ומשקי בית וציפיות להמשך העלאות ריבית לטווח קצר על ידי הבנק הפדרלי בארה"ב.
בנאומו מול ועדת השירותים הפיננסיים של הקונגרס אמר נגיד הבנק הפדרלי החדש של ארה"ב כי ייתכן שיידרשו העלאות ריבית נוספות, במידה שהלחצים האינפלציוניים הנוכחיים יימשכו על אף שנה וחצי של העלאות ריבית. הנגיד הזהיר כי עליית מחירי האנרגיה ועלייה ביכולת הייצור עלולים ליצור מכבש לחצים אינפלציוני.
ברננקי אמר כי ירידה חדה במחירי הבתים ובמגזר הבנייה עלולים להוביל לירידה בצריכה הפרטית ולהקלת הלחצים האינפלציוניים אך טען שתסריט זה אינו סביר. ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב צופה צמיחה של 3.5% בתמ"ג של כלכלת ארה"ב ב 2006 ועלייה של 2% במדד הליבה של ה PCE - מדד המחירים לצרכן המבוסס על הצריכה הפרטית.
לאור אי הודאות הפוליטית, מדינית וכלכלית בארץ צפוי האג"ח השקלי להיפגע יותר מאג"ח צמוד עם מח"מ דומה ובבנק אגוד ממליצים להחזיק אג"ח שקלי במח"מ לתקופה של עד שנה בשילוב החזקה של גילונים.