בכיר בגוגל: היקף השימוש בפס רחב בישראל מדהים אותי

כך אומר מנהל אירופה, המזרח התיכון ואפריקה ב-Google העולמית, דניס וודסייד במסיבת עתונאים בתל אביב. Google השיקה את הפעילות שלה בארץ, והיא רוצה ש"כולם" יפרסמו דרכה
חזי שטרנליכט |

היה צפוף במסיבת העתונאים שערך מנוע החיפוש המפורסם בתבל, מותג האינטרנט החדש: Google בתל אביב. שני נציגים מחברת האינטרנט השיקו היום את הפעילות שלה בישראל בבית קפה אופנתי בזירת הבילויים של הכרך העברי, ולמרות שבשורות מדויקות לא שמענו מפיו, רמיזות היו למכביר.

"האימוץ המהיר של טכנולוגיות חדשות בישראל, הוא מהגורמים שהובילו אותנו להשיק את הפעילות שלנו כאן", מסביר מנהל אירופה, המזרח התיכון ואפריקה ב-Google העולמית, דניס וודסייד. "הדהים אותי היקף השימוש של הישראלים באינטרנט בפס רחב. כ-92% מסך הגולשים המחוברים לאינטרנט, מגיעים אליו בגלישה בפס רחב", הוא אומר.

"השימוש העיקרי באינטרנט של הישראלים הוא בחיפוש מידע", מסביר מנכ"ל Google ישראל, מאיר ברנד. לאחר 12 שנות ניסיון בחברות רב-לאומיות כמו מיקרוסופט, ופרוקטור אנד גמבל, ועם תואר במנהל עסקים מאחד המוסדות היקרים בעולם, הארווארד ביזנס סקול, הוא מסביר מה רוצה Google מאיתנו: בעיקר, שנפרסם דרכה. עסקים גדולים כקטנים, מקומיים, ויצואנים. "כולם" על הכוונת.

"5% מהוצאות הפרסום על המדיות מופנות לאינטרנט", מסביר ברנד, "בעוד ש-32% מהישראלים מבלים בגלישה באינטרנט". הוא מסביר כי הנתון המדובר איננו פרופורציונלי לסך הפרסום המושקע במדיות שהן כבר פחות נפוצות בכלל הציבור. גוגל מהווה מנוע החיפוש לכ-85% מהגולשים הישראלים, שיעור חדירה מרשים במיוחד וגבוה ממדינות רבות.

ל-Google יש מערך פרסומי מאוד ממוקד. הוא מתבסס על טכנולוגיית ה-adWords, שמאפשרת למפרסמים קטנים וגדולים כאחד לבנות תקציבי פרסום מקוונים, ולקבוע בעצמם את הרלוונטיות של החשיפה שלהם דרך מילות הפרסום שהגולשים מקליקים בשורת החיפוש של Google.

"ישנם יצואנים רבים שיוכלו להגיע לשווקים חדשים בקלות, באמצעות מילות החיפוש", מסביר ברנד "הנתונים שלנו מראים כי העילות של הקלקה על מודעות טקסט היא 2% בעוד שהיעלות של הקלקה על באנר היא בין 0.1% ל-0.3%. כלומר, פי 7 בממוצע".

Google משקיעה בפרוייקטים רבים שהקשר בינם לבין הכנסות מפרסום איננו ברור באופן מיידי (כמו גוגל ארת', גוגל טוק וג'ימייל), האם תוכלו להסביר מהיכן תייצרו משם הכנסות בעתיד? שאלנו את דווסיד. הוא משיב לנו בכנות כי לא כל מה שמפותח ב-Google נבנה מתוך מחשבה על הכנסות בעתיד. אבל הן נוצרות בהמשך. לדבריו, ב-Google לא העריכו את היקפו של שוק הפרסום ממנוע החיפוש כשהשיקו את החיפוש הראשוני בהתחלה. ההכנסות הגיעו אחר כך.

כיום, מאפשרים למפתחים ב-Google לבנות API (יחידות פיתוח עצמאיות) למוצרים שלהם, דבר שעדיין לא מייצר הכנסות, אבל מגדיל את השימוש באפליקציות. כך לדוגמא, ישנם היום ממשקים שנבנו עצמאית שמאפשרים לתכנן טיולי אופניים ב-Google Eearth, הוא מסביר.

ההבטחות של המנהלים Google הן שב-18 החודשים הקרובים יתורגמו לעברית שירותים רבים ונרחבים של החברה. בינתיים לא הוסבר מה השירותים האלה, אבל נרמז שהם יהיו רוב השירותים מאלה שהוצגו. על הצג ראינו את ה-Gmail, מתנוסס בין שירותים נוספים, וכבר הרהרנו על היום שבו שער הכניסה לשירות הדואר המתקדם של החברה יתנוסס בשפה העברית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה