בשווקי המניות בעולם: טווחי המסחר ישארו רחבים

יניב רז ויובל סייפר מיו בנק קרנות נאמנות סבורים, כי מדד סטוקס 50 האירופי הוא היחיד בין המדדים המובילים בעולם המוגדר כרגע כחיובי. הניקיי צפוי לנוע השבוע בטווח של 15,400-16,800

מדד הניקיי המשיך בשבוע האחרון לנוע בתנודתיות גבוהה על פני הטווח הרחב בו הוא נע מתחילת השנה, הותרנו את טווח התחזית רחב, ועד שהוא לא יצא מטווח זה, קשה יהיה לקבוע את כיוונו. הותרנו גם את שאר הטווחים באותם רמות, כשמדד הסטוקס 50 האירופי הוא כרגע היחיד שמוגדר חיובי ומתקרב להתנגדות ב-3550. עוד בתחזית לשבוע הפתח היום: טווח של 15,400-16,800 למדד הניקיי 225.

יצויין, כי מדד ה-S&P 500 מתקרב לקצה העליון של הגבול ויבחן אותו השבוע, פריצה מהותית תביא למגמה חיובית בתקופה הקרובה. אנו ממשיכים לתת דגש לרמות תמיכה של 1630 בנאסד"ק 100, ורמות של 1230-1245 ב-S&P 500.

בסיכום השבוע האחרון, המגמה החיובית בשווקי ההון בעולם נמשכה כשברקע תוצאות טובות מהצפי של החברות המובילות, צפי לצמיחה מואצת והמשך מגמת המיזוגים והרכישות. המסחר התנודתי במטבעות נמשך השבוע כשהיורו והיין מתחזקים כנגד הדולר ב-2.48% וב-2.62%, על רקע ציפיות לסיום קרוב של תהליך העלאת הריבית בארה"ב.

ביפן - - מדד הניקיי המשיך את המומנטום החיובי מהשבוע הקודם כשהשבוע הוא רושם עלייה של 1.39% לרמה של 16,339.7 נק' כשנראה כי המשקיעים מעכלים את החלטת הבנק המרכזי היפני על שינוי המדיניות המוניטארית המרחיבה. נגיד הבנק המרכזי של יפן אמר בשבוע שעבר, כי הכלכלה היפנית נמצאת במגמת צמיחה, אך עדיין מוקדם לדבר על העלאת ריבית ויש לעקוב אחר התפתחות מגמה של עליית מחירים, השבוע צפוי להתפרסם מדד המחירים לחודש פברואר והצפי הנו לעלייה של 0.4%.

בשבוע האחרון פורסם עדכון לנתוני הצמיחה לרבעון הרביעי, כשהכלכלה היפנית צמחה בקצב של 5.4% לעומת נתון קודם של 5%, יצרנים מגדילים את רמות המלאי שלהם על מנת לעמוד בביקושים הצפויים בעקבות העלייה בהשקעות בהון והעלייה בצריכה הפרטית.

חברות הברוקרים הובילו את עליות השערים, לאור תוצאות טובות מהצפי והגדלת הדיבידנדים המחולקים. גם הצפי להמשך צמיחה חזקה בכלכלת יפן תורם למגמה החיובית במניות הברוקרים והבנקים היפנים.

כל הכותרות

גם היצואניות כדוגמת מצושיטה, ענקית מוצרי האלקטרוניקה וקנון בלטו בעליות שערים כשקנון מדווחת על צמיחה גבוהה מהצפי. השבוע נחתם סופית הסכם המכירה של וודאפון יפן לסופטבנק, ספקית האינטרנט המהיר בסכום של 15.4 מיליארד דולר! הרכישה נועדה לכבוש נתחי שוק בתחרות עם שתי יריבותיה- NTT DOCOMO ו-KDDI. איאון, ענקית הקמעונאות ירדה למעלה מ-3% בעקבות הודעתה על רכישת חברת מזון בסכום של 443 מיליון דולר.

התנודתיות ביין נמשכה בשבוע שעבר כשהיין התחזק ב-2.6% כנגד הדולר לרמה של 115.93 יין לדולר. בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם נתוני מאקרו נוספים ביפן: רמת האבטלה לחודש פברואר הצפי הנו ל-4.4% והוצאות משקי בית.

באירופה - שווקי ההון המשיכו בשבוע שעבר במגמה החיובית, והם נמצאים בתחילת שבוע המסחר החדש ברמות שיא של חמש שנים, כשברקע דוחות טובים מהצפי והמשך המיזוגים והרכישות. חברות רבות "מלאות" במזומנים לאור צמיחה של שלוש שנים ברווחיות ובמכירות והן רוצות להגדיל את קצב הצמיחה שלהן ע"י רכישת חברות.

חברות הביטוח האירופיות בלטו בשבוע שעבר בעליות חדות, כשלאחרונה דווח על כוונת המבטחת השנייה בגודלה בארה"ב לרכוש את חברת הביטוח הגדולה בשוויץ. נראה כי חברות הביטוח נהנות מסנטימנט חיובי בעקבות תוצאות טובות מהצפי והעלאת המלצות.

בצד המיזוגים והרכישות, ניתן לציין עוד את לוריאל, חברת הקוסמטיקה הגדולה בעולם, שהציעה לרכוש חברת קמעונאות בריטית בסכום של 1.1 מיליארד דולר. PRUDENTIAL , חברת הביטוח השנייה בגדולה באנגליה דחתה את הצעת הרכש של מתחרתה AVIVA בסכום של 29.3 מיליארד דולר בטענה כי אין בכך לטובת בעלי המניות, וטלפוניקה יצאה בהצעת רכש ליחידת הטלפונים הסלולרים שלה בסכום של 4.2 מיליארד דולר.

* יניב רז, מנכ"ל ויובל סייפר, סמנכ"ל - יו בנק קרנות נאמנות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה