ההשקעות בתחום מדעי החיים ירדו ב-85 מ' דולר ב-2005
ההשקעות במגזר מדעי החיים בישראל בשנת 2005 הסתכמו בכ- 200 מיליון דולר, כך עולה מנתוני סקר ה-MoneyTree לתחום מדעי החיים שנערך ע"י קסלמן וקסלמן PwC ישראל, לקראת שבוע "ביומד 2006", אשר יתקיים במאי הקרוב בירושלים.
סכום זה מהווה ירידה לעומת שנת 2004, בה הסתכמו ההשקעות בכ-285 מיליון דולר, אולם משקף את הממוצע הרב שנתי, העומד על כ-50 מיליון דולר לרבעון.
הסקר שבוצע בישראל, נעשה במקביל לסקר בארה"ב ואירופה ולקחו בו חלק כ-70 קרנות הון סיכון ישראליות.
עוד עולה מהסקר, כי בדומה לשנים קודמות, תחום המכשור והציוד הרפואי היווה את רוב ההשקעות במגזר מדעי החיים - כ-70%. זאת, בשונה מתופעה מקבילה בארה"ב, שם היקף ההשקעה בביוטכנולוגיה מהווה את רוב ההשקעות של קרנות הון סיכון במגזר מדעי החיים.
תוצאות הסקר מראות כי בהשוואה בין ארה"ב לישראל קיים הבדל מהותי נוסף. בעוד שרוב ההשקעות בארה"ב הן השקעות בחברות בשלבים המאוחרים שלהן, בישראל, רוב ההשקעות הן בחברות בשלבים מוקדמים יחסית.
בניגוד לציפייה שעם התבגרות תעשיית מדעי החיים בישראל, יהיה מעבר מהשקעה בחברות צעירות להשקעה בחברות בוגרות יותר, עדיין לא נראית תופעה כזו. יחד עם זאת, אם משווים את סך כל המגמה, אין שוני דרמטי בין סך כל ההשקעות בארה"ב לבין ישראל, מציינים קסלמן וקסלמן.
רו"ח קלאודיו ירזה, השותף האחראי על תחום מדעי החיים בקסלמן וקסלמן PwC, מציין כי גם לקראת שנת 2006 לא מסתמן שינוי מגמה מהותי. יחד עם זאת, מוסיף ירזה, האפשרות לגיוס כספים באמצעות הבורסה בתל אביב, במידה שחלון הזדמנויות זה יישאר פתוח, עשוי לספק לתעשיית מדעי החיים מקורות מימון נוספים, החיוניים להמשך התפתחותה.