שיחת טלפון בנהיגה אסורה גם עם אחיזת הגה בשתי ידים

כך קבע בית המשפט המחוזי, בערעור על זיכוי שלושה נאשמים בשימוש בטלפון במהלך נהיגה שלא באמצעות מכשיר המותקן ברכב
סיגל ברנע |

בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את הערעור של המדינה נגד נאשמים בנהיגה לא חוקית וקבע: "אכן, קיימים היום טלפונים סלולריים מתקדמים, שבהם יש מיקרופון פנימי בתוך המכשיר עצמו, או שכלולים אחרים. ואולם, נראה, כי לעמדת מתקין התקנות בטוח יותר השימוש בטלפון, כאשר המיקרופון מותקן ברכב עצמו".

על פי בית המשפט, אפשר בהחלט, כי הסיבה לכך היא חוסר יציבותו של מכשיר טלפון נייד שאינו מקובע, האפשרות שישנה מיקומו תוך כדי נסיעה, האפשרות שיצריך יותר תשומת לב ו"תשומת יד". אפשר, כי חוברים לכך גם שיקולים ראייתיים, שעניינם דרך הוכחת העבירה. מכל מקום, זהו המצב המשפטי המחייב, כל עוד לא תוקנה התקנה".

ההחלטה נתקבלה בעניין משיבים בערעור של המדינה נגד זיכויים, אשר הואשמו, כי בעת שנהגו ברכב השתמשו בטלפון שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב, בניגוד לתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה אולם, בכתב האישום לא צוין כי הנהג-הנאשם לא אחז את ההגה בשתי ידיו. בית משפט השלום קבע, כי "משלא צוין בכתב האישום כי הנאשם לא אחז ההגה בשתי הידיים, לא פורטו כל הנסיבות ביסוד העובדתי של העבירה". השופט גרס אפוא, כי אותן עובדות שיש לראות את המשיבים מודים בהן, אינן מהוות עבירה, ולפיכך זוכו הנאשמים.

בית המשפט התבסס על פסיקה קודמת של בית המשפט העליון (רע"פ 4534/99 יהודה זינגר נ' מדינת ישראל) בה נקבע, כי איסור השימוש במכשיר הטלפון ברכב בעת נהיגה הוא איסור עצמאי, שחל גם כאשר שתי הידיים אינן מוסרות מן ההגה. לפיכך נקבע, כי לא היה מקום לזיכוי הנאשמים – ואף לא לביטול כתב האישום.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה