הורי בן זוג לא נשוי אינם "קרובי משפחה"

בתביעה להחזר דמי נסיעה שבוטלה בעקבות מחלת הורי מבוטח נקבע, כי "הידועה בציבור" שלו אינה זכאית להחזר בשל העובדה שהוריו אינם קרובי משפחתה
סיגל ברנע |

אשר אדמונד וענת רינון הם בני זוג לא נשואים. הם הזמינו בסוכנות "צבר" חבילת נופש לכרתים ורכשו ביטוח לנסיעה. בסמוך למועד הנסיעה, אושפז אביו של אשר לאחר שלקה בליבו. מספר ימים מאוחר יותר, לקתה אף אימו של אשר בליבה. לפיכך, ביקשו בני הזוג לבטל את הנסיעה שהוזמנה ופנו למבטחת, שירביט בע"מ בתביעה להחזר דמי הנסיעה שבוטלה עקב אשפוז ההורים. החברה המבטחת הסכימה להחזיר לאשר את כספו אך לגבי ענת טענה כי הוריו של אשר אינם "בני משפחתה" ולכן המקרה אינו מזכה אותה בשיפוי על פי תנאי הפוליסה.

לפיכך, הגישו בני הזוג תביעה נגד המבטחת לבית המשפט לתביעות קטנות. הם טענו כי מעצם העובדה שענת היא בת זוגו הידועה בציבור של אשר יש לראות בהוריו "בני משפחתה".

בית המשפט דחה את התביעה וקבע כי הוריו של התובע אינם בני משפחה קרובים של התובעת ועל כן אין היא זכאית להחזר כספה.

העובדה שבני זוג ידועים בציבור כבר היו לנורמה מקובלת ושגורה במערכת המשפט המודרני בחלק הארי של המדינות המערביות הדמוקרטיות, אין בה כדי לאפשר הפיכתו של המונח "ידוע בציבור" למעין "מונח סל" שאינו רק מזווג זיווגים בין בני זוג – אלא מחבר קרובי משפחה ונותן להם מעמד של "ידועים בציבור".

הענות לתביעת התובעת בפרשה זו היתה יוצרת יש מאין מעמד משפטי חדש של "כלה ידועה בציבור" וכדומה, בהקשרים אחרים, "נכד ידוע בציבור", "סבתא ידועה בציבור" ובענייננו "חמות ידועה בציבור". ככל הידוע, אין למעמד שכזה תקדים, אח או רע, בדין הישראלי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה