פיצוי בסך 32,600 ש"ח על נזק בטיפול לאיפור קבוע

בית המשפט קובע, כי קוסמטיקאית שביצעה טיפול לאיפור קבוע, שידעה שיצא "מכוער", חבה חבות נזיקית כלפי המטופלת בגין הנזק שנגרם לה בעקבות הטיפול
סיגל ברנע |

התובעת, ז'אנט שלמה, פנתה אל אורית חסן שהיא קוסמטיקאית במקצועה, על מנת לבצע איפור קבוע בגבות ובשפתיים. תוצאת האיפור הקבוע בשפתיים, היתה לא יפה באופן שהשפה העליונה שורטטה גבוה מקו השפה, ונוצר רושם כאילו יש לתובעת שפם.

התובעת טענה כי הנזק גרם לה כאב וסבל דרמטי כאשר פניה השתנו לחלוטין ובעקבותיו היא הסתגרה בביתה. כמו כן היא טענה כי היא נאלצה להוציא כספים לרכישת מוצרי איפור להסתרת סימני הטיפול.

הנתבעת טענה בבית המשפט כי היא ביצעה את הטיפול בצורה שביצעה לבקשת התובעת למרות שידעה מראש ש"זה יצא מכוער". בתשובה לשאלה מדוע לא הופסק הטיפול ענתה הנתבעת: "אני לא הפסקתי את הטיפול ביודעי שהתוצאות לא תהיינה טובות כי היא שילמה לי כסף".

בית המשפט קבע כי גם אם היתה דרישה כזו של התובעת הרי ברור שהיא היתה בלתי הגיונית ותוצאתה עלולה להיות מכוערת ועל כן, די בכך על מנת לקבוע כי במקרה זה הנתבעת הפרה את חובת הזהירות כלפי לקוחתה. כמו כן ציין בית המשפט כי הנתבעת לא השאירה על בית המשפט רושם אמין וקבע את חבותה לנזק.

באשר לגובה הנזק קבע בית המשפט כי על פי מראית העין, מצבה של התובעת השתפר לאין ערוך, וקיים סיכוי טוב שסימני הטיפול הכושל ייעלמו בעתיד. משכך, זכאית התובעת לפיצוי בגין כאב וסבל לשנים הראשונות שלאחר הטיפול, שאז, ועל פי הצילומים שצורפו, וכן על פי הודאת הנתבעת, מראה פניה של התובעת היה "זוועה".

התובעת העידה, כי באותו שלב של חייה היתה בתום שנת אבל על מות בעלה, היא סברה שתוכל להכיר גבר חדש עימו תוכל לחלוק את חייה בעתיד, דבר אשר נמנע ממנה בגין מראה פניה. לאור האמור, אין כל ספק כי התובעת זכאית לפיצוי. בית המשפט קבע כי יש לכלול בפיצוי כאב וסבל, הוצאות לקניית איפור והחזר עלות הטיפול, סה"כ סך של 32,600 שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה