קיבלת הודעת פיטורים? המעביד לא יוכל לחזור בו
לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע הוגשה תביעה של עובד שעבד בחברת ברק גדעון בע"מ, כשליח בבנק לאומי סניף הישיר הראשון באור יהודה.
בחודש מאי 2003, קיבל העובד מכתב פיטורים. הנימוק לפיטורים היה מצבה הכלכלי של החברה וצמצומים הנערכים בה. כעבור שלושה ימים, קיבל מכתב נוסף שזה לשונו: "בהמשך למכתבנו ולאור הפסקת עבודתך במשרדי הישיר הראשון, עקב פניית הנהלת הישיר הראשון לצמצום פעילות עם חברת ברק, אין חברת ברק גדעון מפטרת אותך, אלא מסדרת לך מקום עבודה אחר. לכן, הננו להודיעך על הפסקת עבודתך במשרדי הישיר הראשון בהם אתה עובד דרך החברה, אך לא בחברת ברק גדעון בע"מ".
העובד המשיך לעבוד עוד כשבוע, אחר כך יצא לחופשה שממנה לא חזר. כעת הוא תובע תשלום פיצוי פיטורים. החברה טענה כי הוא נטש את מקום עבודתו והתפטר ולכן אינו זכאי לפיצויי פיטורים.
בית המשפט קבע כי הכלל הוא, כי הפיטורים תופסים מרגע מסירת ההודעה עליהם לעובד, ומאותו מועד הוא בחזקת "מפוטר", אך ניתוק הקשר החוזי, יחסי עובד ומעביד נדחה עד לגמר תקופת ההודעה המוקדמת. חזרת החברה מפיטורי העובד כפופה להסכמתו. העובד הודה כי לאחר קבלת מכתב הפיטורים ולאחר קבלת המכתב "המתקן" אכן נפגש עם מנכ"ל החברה לצורך בחינת הצעות חלופיות. כלומר, הוא היה מוכן להמשיך בעבודתו, אף לאחר קבלת המכתבים הנ"ל אך הוכח, כי לא הוצעו לו הצעות עבודה מתאימות, בשים לב לתקופת עבודתו, למהות עבודתו ותנאי עבודתו.
לאור כל האמור לעיל קבע בית המשפט, כי התובע פוטר והוא זכאי לפיצויי פיטורים.