התחום הבא במודל On Demand: תובנה עסקית

תועלות המודל החדש: יישומים נקודתיים מהירים יותר, עלויות מנוהלות ביתר קלות, והאפשרות לשתף דוחות עם העולם החיצוני בצורה מנוהלת ומאובטחת
דותן לוי |

עינת שמעוני, אנליסטית בכירה ב–STKI–שוורצקוף אינטגרציית ידע, מציינת כי לאחר שתחום ה- On Demand יצר תהפוכות בתחום ה- CRM, עתה יש סימנים כי הוא מגיע גם לתחום התובנה העסקית.

עוד מוסיפה שמעוני כי, ספקים מבוססים בתחום ה-BI מציעים כבר עתה מודלים של on Demand למוצריהם. למשל חברות כמו SAS, שהייתה הראשונה מבין הספקים הבולטים להכריז על תחום זה לפני שנים, ו- Business Objects, אשר לאחרונה הציגה את המודל שלה בהקשר לדוחות Crystal. בנוסף, ניתן למצוא מוצרים קטנים, נישתיים יותר, שאינם מוכרים לנו בישראל אשר משחקים בתחום. לדבריה, הצפי הוא כי שאר ספקי ה-BI יציעו בקרוב מודל דומה, לצד המודל המסורתי.

לדבריה, המטרה העיקרית במודל ה- on Demand הוא להקל על הכניסה לפרויקט שבמודל המסורתי נדרשים עבורו משאבים רבים בשלב הראשוני. כמו ברוב תחומי ה- On Demand, הנהנים העיקריים יהיו ארגוני ה- SMB, אולם גם ארגוני הEnterprise- יכולים להפיק תועלת ממודל זה, המציע אפשרויות יישום יותר פשוטות לצרכים ממוקדים, כמו לדוגמה שיתוף דוחות עם לקוחות, ספקים או שותפים.

להערכת שמעוני, בצרכי תובנה עסקית ממוקדים בתחום ספציפי, בו נדרש פתרון יחסית מהיר, על ארגוני ה- Enterprise לשקול מודל On Demand, כאשר הסיבות העיקריות לבחינת מודל זה בארגונים גדולים: יישומים נקודתיים מהירים יותר, עלויות מנוהלות ביתר קלות (הוצאות שוטפות אל מול השקעות), והאפשרות לשתף דוחות עם העולם החיצוני בצורה מנוהלת ומאובטחת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה