עברון: העולם ימתין השבוע לנתוני התעסוקה בארה"ב
בטווח הקרוב יושפע המסחר בשוק האמריקני ובשווקי העולם מן הפרסומים החשובים שיפורסמו השבוע בארה"ב, ובמיוחד מדו"ח התעסוקה לחודש אוגוסט. הפתעות לטובה יכולות לחזק את הדולר האמריקני, ולהיפך. על כן, מומלץ השבוע להקטין את החשיפות לדולר ולהמתין לפרסומים. באשר לתמונה לטווח הבינוני והארוך, להערכתנו זו לא השתנתה, והדולר צפוי להיחלש מול המטבעות האירופאיים והין בעיקר לנוכח גירעונות הסחר במאזן התשלומים והקטנה בפער הריבית. קצב היחלשות הדולר האמריקני יהיה תלוי במידה רבה באינדיקטורים החדשים שיתפרסמו בשבועות הקרובים.
טווחי מסחר הצפויים לשבוע הקרוב בשווקי המטבעות: 1.260 עד 1.30 דולר לאירו ו-114 עד 116.8 ין לדולר.
נזכיר, כי שוק המניו בוול-סטריט רשם בשבוע האחרון עליות שערים על רקע הערכות, כי לנוכח דיווחי האינפלציה המתונים בחודש יולי ואינדיקטורים אחרים, הבנק הפדרלי יימנע מייקור הריבית.
בשבוע הקרוב ידווחו בארה"ב: מדד אמון הצרכנים לחודש אוגוסט (יום ג', צפי לירידה חדה לרמה של 102.8, לעומת 106.5 ביולי), אומדן שני לצמיחת התמ"ג ברביע השני (יום ד', צפי לעדכון מעלה לקצב של 3%, לעומת 2.5% על פי אומדן ראשון). תביעות אבטלה ראשוניות לשבוע שנסתיים ב-27 באוגוסט (יום ה', צפי של 315 אלפי תביעות, לעומת 313 אלפי תביעות בשבוע שקדם). הזמנות תעשייתיות ביולי (יום ה', צפי לשחיקה חודשית בשיעור של 0.9%).
במרכז תשומת הלב כאמור, השבוע - דו"ח התעסוקה של חודש אוגוסט (יום ו', צפי להתרחבות של 125 אלפי מישרות בסקטור הלא-חקלאי, ולירידת האבטלה לשיעור של 4.7%).
בתחום חוזי הפד - חוזי הריבית מקנים הסתברות גבוהה של מעל 75% לכך שהריבית המוניטרית לא תיוקר עוד במהלך השנה.
אגרות החוב של ממשלת ארה"ב רשמו בשבוע שעבר, שבוע שני של עליות שערים, לנוכח עדויות על התקררות סקטור הנדל"ן והתמתנות קצבי הצמיחה והאינפלציה, המאוששות הערכות כי הבנק הפדראלי לא צפוי יותר לייקר את הריבית במחזור הנוכחי. מגמת ביקושים אפיינה גם את המסחר באג"ח ממשלות גרמניה ויפן על רקע דיווחים על התמתנות בקצבי האינפלציה במדינות אלה.
*מאת: אנליסט ראשי במט"ח ובניירות ערך זרים ומנהל מחלקת שווקים בינלאומיים – החטיבה להשקעות, לאומי