חנן גולדבלט יוכל לצאת לעבודה
נגד חנן גולדבלט הוגש כתב אישום המייחס לו שורה ארוכה של עבירות מין לרבות מעשי אינוס, מעשי סדום, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שביצע בחמש קטינות בנות 17.5-15.5 וצעירה בת 20.
יחד עם הגשת כתב האישום ביקשה הפרקליטות להשאירו במעצר עד תום ההליכים. בית המשפט המחוזי החליט להורות על העברתו למעצר בית בבית אחותו בכפר הס.
במסגרת בקשה לעיון חוזר, הקל בית המשפט המחוזי את תנאי מעצר הבית שלו. בין היתר, הותר לו לצאת לעבודה במשך 3 ימים בשבוע לצורך השתתפותו בסרטים תחת חסותו של חברו, הרב מרדכי פופיק ארנון תחת פיקוח של מלווה צמוד.
המדינה הגישה ערר על החלטה זו והערר התקבל באפן חלקי כך שבוטל ההיתר לצאת לעבודה בשל קשיי הפיקוח והחשש לפגיעה בשלומן הנפשי של המתלוננות.
כעבור כחודשיים, הגיש גולדבלט בקשה לעיון חוזר, בה ביקש להורות על ביטול מעצר הבית וביטול הפיקוח על קיומו. בית המשפט המחוזי דחה את הבקשה וקבע כי עדיין קיימת מסוכנות בעורר וכי יש להעדיף את האינטרסים של המתלוננות על האינטרסים שלו. בית המשפט הוסיף וקבע כי גולדבלט יוכל להגיש בקשה נוספת עם סיום שמיעת עדויות המתלוננות.
על החלטה זו הגיש גולדבלט את הערר לבית המשפט העליון. הוא טען כי בית המשפט לא נתן משקל מספיק לשהותו הממושכת במעצר בית, מבלי שמשפטו החל עדיין, כי עד היום לא הפר אפילו פעם אחת את תנאי מעצר הבית ולכן אין מקום לקביעת המסוכנות שנקבעה ע"י בית המשפט קמא. הוא טען כי פגיעה ברגשות הקורבן אינה מעידה בכל מקרה, על מסוכנות וכי יש להתחשב בחזקת חפותו.
כב' הש' ד' חשין קיבל את הערר בחלקו וקבע כי הזמן הניכר שחלף, כשבעה וחצי חודשים, ממועד ההחלטה הקודמת, מצדיק עיון חוזר בתנאי המעצר. נקבע כי כאשר אדם שוהה במעצר בית ללא היתר לצאת לעבודה, מחריף מצבו הכלכלי ביחס ישר לאורך התקופה בה אינו עובד. בהינתן כי העורר שוהה במעצר בית מזה קרוב לשנה, ונוכח הפגיעה הכלכלית המצטברת הנגרמת לו עקב כך, יש לאפשר לו לצאת לעבודה. עם זאת, לאור עמדת שירות המבחן בתסקיר המעצר, אין להתיר לו לצאת לעבודה ללא פיקוח.
לפיכך, הערר התקבל באופן חלקי כך שיתאפשר לגולדבלט לצאת לעבודה בכל ימות השבוע בכפוף להצגת תוכנית עבודה ופיקוח.