לקראת השבוע בוול סטריט: המתנה למדד הליבה

המדד יפורסם לביום ו' ויסגור שבוע של זרם נתוני מאקרו כלכליים על המשק האמריקני. בבנק לאומי מעריכים, כי הנתונים עשויים להגדיל את התנודתיות בחוזי הפד העתידיים

כמו בישראל, גם בעולם היה השבוע האחרון שבוע שלילי במדדים המרכזיים. התחדשות הערכות לגבי העלאת ריבית נוספת בארה"ב, במקביל לאיתותים מחברי ה-ECB שהעלאות הריבית עשויות להימשך גם ב-2007 תרמו למגמה השלילית. נתונים שפורסמו במהלך השבוע משקפים את המשך קיומם של הלחצים האינפלציוניים בארה"ב, כאשר במקביל נמשכות העדויות להאטה כלכלית.

בהתאם לכך, חל שינוי בהערכות הכלכלנים, שעתה מכירים בכך כי הסיכוי לעליית ריבית נוספת איננו אפסי. כתוצאה מאלו, נהנה הדולר מחוזקה מול המטבעות העקריים בעולם.

בשבוע הקרוב ידווחו בארה"ב: הגירעון המסחרי ליולי (יום ג', צפי לגירעון של 65.5 מיליארד דולר לעומת 64.8 ביוני), מאזן תקציבי, אוגוסט (יום ד', עם צפי לגירעון של 66.5 מיליארד דולר לעומת 33.2 ביולי). מדד מחירי יבוא, באוגוסט (יום ה', עם צפי לגידול בשיעור של 0.3% לעומת 0.9% ביולי). מכירות קמעוניות – ללא כלי רכב, באוגוסט (יום ה', בצפי לעלייה בשיעור של 0.3% לעומת 1.1% ביולי).

לצד אלה יפורסמו הארה"ב השבוע נתוני המלאים של שוק העסקים, יולי (צפי לעלייה של 0.5% לעומת 0.8% ביוני), מדד מחירים לצרכן, אוגוסט (יום ו', צפי לעלייה בשיעור של 0.2% לעומת 0.4% ביולי), מדד מחירים לצרכן – ליבה, אוגוסט (יום ו', צפי לגידול של 0.2% בדומה ליולי), מדד הייצור התעשייתי לאוגוסט (יום ו', צפי לעלייה בשיעור של 0.2% לעומת 0.4% ביולי), מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לספטמבר - הערכה ראשונית (יום ו', צפי לרמה של 84 נק' לעומת 82 באוגוסט).

עודד בשבוע שעבר: תשואות איגרות החוב הממשלתיות בארה"ב משנות כיוון. לאחר ירידת תשואות חדה בחודשיים האחרונים, השתנה כיוון המסחר ותשואות האיגרות בארה"ב עלו לאורך כל העקום. שינוי מגמה זה מהווה תוצאה של תיקון טכני במסחר כמו גם מעלייה בפוטנציאל להעלאת ריבית נוספת עד סוף השנה, כתוצאה מנתונים שהתפרסמו. בתחום חוזי הפד - מספר נתונים שפורסמו במהלך השבוע הביאו, כאמור, לגידול בציפיות להעלאת ריבית נוספת עד סוף השנה, אך אלו עדיין נמוכות. פרסום נתוני אינפלציה בשבוע הקרוב (מדד מחירי יבוא ומדד מחירים לצרכן) עשויים להגדיל את התנודתיות בחוזים העתידיים.

כמו כן, נזכיר, כי מדד הסחורות נחלש. מחיר הנפט ירד בעקבות התמתנות במתחים גיאו-פוליטיים ורמת מלאים גבוהה בארה"ב.

*מאת: ליאורה קפלן - ענף מחקר שוק ההון בחטיבה להשקעות בבנק לאומי

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה