לאומי: סוחרי המטבעות מחכים לדו"ח התעסוקה בארה"ב
הדולר - בטווח הקצר, יושפע הדולר בעולם בעיקר מדו"ח התעסוקה לחודש ספטמבר שיפורסם בארה"ב ביום המסחר האחרון השבוע.
הנתונים החדשים ישפכו אור נוסף על מדינות הבנק הפדראלי הצפויה בחודשים הקרובים, במיוחד בשאלה האם אכן הסתיימו צעדי הריסון כפי שמגלמים החוזים העתידיים על ריבית הפד.
סימני חולשה בשוק התעסוקה צפויים להתפרש על ידי שחקני המט"ח כאישוש לטענה כי פערי הריבית לטובת הדולר צפויים להצטמצם, ומשכך, יטו כנראה למכור את הדולר, ולהיפך. באשר לתמונה לטווח הבינוני והארוך: הערכתנו לא השתנתה, ולפיה הדולר צפוי להיחלש מול המטבעות האירופאיים והין בעיקר לנוכח גירעונות הסחר המתרחבים במאזן התשלומים והקטנה הצפויה בפערי הריבית מהם נהנה הדולר עד כה.
טווחי מסחר הצפויים לשבוע הקרוב לדולר בעולם הם של: 1.2620 עד 1.2920 דולר לאירו, ושל 115 עד 119 ין לדולר.
אגרות החוב - האג"ח של ממשלת ארה"ב הצליחו לשמור בשבוע שעבר על רמות השערים הגבוהות שהושגו בשבוע שקדם לו, על רקע הערכות כי האינדיקטורים הקרובים יצביעו על האטה הצפויה בקצבי הצמיחה. לעומתן, ביפן סבלו האגרות הממשלתיות מהיצעים לנוכח הערכות, כי הבנק המרכזי צפוי לייקר את הריבית עד לתום שנת הכספים ב-31 במארס 2007.
הערכות אלו קיבלו חיזוק נוסף אתמול עם פרסומו של מדד הסנטימנט העיסקי, טאנקאן, אשר הצביע על אופטימיות גוברת בחברות הגדולות במשק.
החוזים - חוזי הפד הוסיפו לגלם גם בשבוע שעבר את האפשרות, כי בהסתברות גבוהה מאוד, תמו ככל הנראה בארה"ב צעדי הריסון המוניטרי. החוזים הארוכים מצביעים על הסתברות מסוימת להפחתה בריבית המוניטרית כבר ברביע השני של 2007.
לקראת השבוע המתחיל היום - נציין, כי השבוע ידווחו בארה"ב האינדיקטורים העיקריים הבאים: מדד מנהלי הרכש בסקטור הלא-יצרני לחודש ספטמבר (יום ד', צפי לירידה לרמה של 56, לעומת 57.0 באוגוסט). נתון שינוי בהזמנות ממפעלים באוגוסט (יום ד'), עם צפי לשחיקה בשיעור 0.2%, לאחר שחיקה של 0.6% ביולי.
כמו כן, יפורסמו כרגיל תביעות אבטלה ראשוניות לשבוע שנסתיים ב-1 באוקטובר (יום ה'), עם צפי ל-315 אלף תביעות, לעומת 316 אלף תביעות בשבוע שעבר. ביום שישי יפורסם דו"ח התעסוקה לחודש ספטמבר. הצפי הוא לאבטלה בשיעור 4.7%, כלומר גידול של 120 אלפי מישרות בסקטור הלא-חקלאי וירידה של 5 אלפי מישרות בסקטור התעשייתי.
*מאת: רפאל עברון - אנליסט ראשי במט"ח ובניירות ערך זרים ומנהל מחלקת שווקים בינלאומיים – מערך הייעוץ, לאומי