נדחתה עתירה נגד הרשעת מ"מ ראש עיריית אילת
בית המשפט העליון אמר השבוע לא לשמעון אלגריסי, לאחר דחיית ערעורו על הרשעתו בלקיחת שוחד.
אלגריסי שימש החל משנת 1993 כסגן ראש עיריית אילת וכממלא מקומו. כמו כן, הוא כיהן כחבר במספר ועדות עירוניות, הופקד על תיק הספורט ועל תיק ההנדסה ושימש כיושב ראש ועדת המשנה לתכנון ולבניה. העותר ביקש מבעלי חברה להשקעות בנדל"ן, שתכננו להקים מלונית או מלון דירות על מקרקעין באילת שהחברה הייתה בעלת הזכויות בהם, תרומה בסך 100,000 ש"ח עבור אגודת הספורט "הפועל אילת". תרומה זו אכן הועברה לאגודת הספורט.
אירוע נוסף בגינו הורשע העותר בלקיחת שוחד נגע לתרומה בסך 90,000 ש"ח, שהועברה מאותם תורמים לאגודת הספורט "בית"ר אילת". וזאת, כפי שקבע בית המשפט המחוזי, תוך מעורבות של העותר בבקשת התרומה. העותר נדון על ידי בית המשפט המחוזי לעונש של שישה חודשי מאסר על תנאי וכן הוטל עליו קנס בסך 15,000 ש"ח, או שני חודשי מאסר במקום הקנס. בעתירה לדיון נוסף טוען בא-כוחו של העותר כי בפסק הדין נשוא העתירה נקבעו הלכות חדשות המצדיקות קיומו של דיון נוסף.
בין היתר, טען אלגריסי, כי ניתן להחיל את חזקת המודעות ביחס לכוונת הנאשם בלקיחת שוחד, גם כאשר המתת ניתנה למטרה ציבורית ולא לנאשם עצמו. הלכה זו יוצרת, לטענת העותר, נורמה בעייתית, שכן היא תגרום לכך שעובדי ציבור לא ישרתו גופים עסקיים התורמים למטרות ציבוריות או לחלופין שלא יפעלו לגיוסם של כספים כתרומות לקהילתם.
בית המשפט קבע, כי דין העתירה לדיון נוסף להידחות. בכל הנוגע להפעלת חזקת המודעות ביחס ליסוד הנפשי בעבירת לקיחת השוחד, הרי שחזקת המודעות כבר יושמה גם בעבירות התנהגות ועבירת השוחד בכלל זה. אין מחלוקת כי החידוש שנקבע בפסק הדין נשוא העתירה הוא בקביעה כי ניתן להפעיל את החזקה גם כאשר טובת ההנאה ניתנת לגוף ציבורי או לטובת מטרה ציבורית ולא באופן אישי לעובד הציבור עצמו אולם, עצם השימוש בחזקת המודעות ביחס לעבירת לקיחת השוחד אינו בגדר הלכה חדשה.