קצב החליט: לא מגיע לפתיחת המושב

נשיא המדינה שוחח הבוקר עם יו"ר הכנסת, דליה איציק. לאחר השיחה הממושכת החליט קצב שלא להגיע לטקס. אחיו, ליאור קצב: "הנשיא התלבט והחליט לשמור על כבוד מוסד הנשיאות"
NRG מעריב |

אחיו של הנשיא, ליאור קצב, התראיין הבוקר לגלי צה"ל, והודיע רשמית, כי הנשיא החליט שלא להגיע הערב למשכן הכנסת.

"הנשיא התלבט והחליט לשמור על כבוד מוסד הנשיאות", אמר ליאור קצב, שהוסיף כי "צריך להבין שחזקת החפות עומדת לאדם, כל עוד לא הוכחה אשמתו בבית המשפט. יחד עם זאת, הנשיא החליט לגלות הבנה ורגישות להדים הציבוריים, וכדי להימנע ממחלוקת הוא החליט לא להשתתף בפתיחת מושב הכנסת. הוא התייעץ עם פרקליטיו והגיע להחלטה, וצריך לכבד אותו על כך".

אחיו של הנשיא סיפר כי הלחצים מצד חברי הכנסת הגיעו גם אליו. "אתמול התקשרו אליי חברי כנסת שאני מכבד, ואמרו לי שאם הוא יבוא אנחנו נעמוד ונלחץ לו את היד", אמר, "אבל יש כמה חברי כנסת שהם כמו עיט, וראוי שהנשיא לא יהיה שותף להצגה. הנשיא רוצה לשמור על כבודה של הכנסת ושל מוסד הנשיאות". "איש איננו ניצב מעל החוק" ליאור קצב לא חסך את ביקורתו גם ממשטרת ישראל, ואמר כי "מדינת ישראל היא מדינה עם נהלי משפט תקינים, ומקובל שלא מכריעים בטרם משפט. לצערי, המשטרה גם לא טמנה ידה בצלחת. צריך להמתין בסבלנות להחלטת היועץ המשפטי לממשלה. הרשו ליועץ המשפטי לקבל החלטה".

רק כחצי שעה לאחר שאחיו של קצב התראיין לגל"צ, הוציאה לשכת בית הנשיא הודעה רשמית ובה נמסר כי: "נשיא המדינה, משה קצב, הודה ליו"ר הכנסת ח"כ דליה איציק, על הזמנתה להשתתף בפתיחת מושב הכנסת ולשאת נאום, אולם נוכח הנסיבות הנשיא לא ייענה להזמנה".

בלשכת בית הנשיא הודיעו כי הנשיא אמר לאיציק כי הוא "הופתע ונדהם מהמלצות המשטרה, ומשוכנע כי הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה יוכיחו כי אין ראיות לחשדות, והאמת עוד תיחשף". הנשיא חזר והדגיש כי הוא קורבן לעלילה שפלה שנרקמה נגדו, ובמוקדם או במאוחר הכל יווכחו כי כל העלילות נגדו הן עלילות כזב. "יחד עם זאת, על הכל לכבד את החוק, גם מי שממהרים לחרוץ דין ואין איש העומד מעל החוק", נמסר בהודעה.

גם פרקליטו של הנשיא, עו"ד ציון אמיר, התייחס לנושא ואמר כי "נוכח הנסיבות שנוצרו, הנשיא החליט שלא להיענות להזמנת יו"ר הכנסת להופיע ולקחת חלק בפתיחת מושב החורף של הכנסת". בכל הנוגע לשאלה האם הנשיא יבקש מהכנסת להכריז על נבצרות זמנית שלו לתקופה הקרובה, אמר אמיר כי הם ממתינים בסבלנות להודעת היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. "כשתבוא ההודעה, נשקול את צעדינו בהתאם. איש איננו ניצב מעל החוק, גם לא נשיא המדינה, ונכבד את החלטת הגורמים המוסמכים, אם וכאשר", אמר עו"ד אמיר.

בתוך כך, חזרו ואמרו הבוקר גורמים משפטיים כי אין בכוונת היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לנקוט בשלב זה עמדה בסוגיית השעייתו הזמנית של הנשיא או בסוגיית התפטרותו אך הדגישו כי נראה שמקרה 'עזר וייצמן' לא יחזור על עצמו בפרשה זו. "לא יהיה כאן דיל של סגירת התיק תמורת התפטרותו", העריכו הגורמים. חברי הכנסת תכננו צעדי מחאה הסאגה המביכה סביב טקס פתיחת מושב החורף החלה אתמול, כאשר הנשיא קצב הודיע באופן רשמי כי בכוונתו להגיע לישיבת המליאה. את ההחלטה על כוונתו של הנשיא מסר מנכ"ל בית הנשיא, משה גורל, להנהלת הכנסת, שהוסיף כי קצב נחוש בדעתו להגיע לישיבה, אך הבהיר כי לא ינאם במליאה, אלא יישב לצד רעייתו, גילה, במרומי יציע האורחים.

כל הכותרות

הודעתו של הנשיא אתמול עוררה את זעמם של כמה מחברי הכנסת. ח"כ זהבה גלאון (מרצ) הודיעה: "לא אקום לכבודו בעת שייכנס לאולם, וכל חברי סיעתי יחרימו את הדיון בשל נוכחותו". גלאון, שאמרה כי תשפיל את מבטה כשייכנס קצב למליאה, הוסיפה כי "אם הוא יאחז בקרנות המזבח, אציע כבר היום לחברי ועדת הכנסת לפתוח מיד בהליכים להדחתו".

שרת החינוך יולי תמיר (עבודה) קראה אמש לנשיא להתפטר מיד מתפקידו, ולא להגיע למושב הפתיחה של הכנסת. "אני פונה לנשיא בקריאה גדולה לא לבוא ולא לבזות את מוסד הנשיאות ואת הכנסת. קצב חייב כעת לוותר על תפקידו", אמרה.

גם ח"כ לימור לבנת (ליכוד) הצטרפה לקולות הקוראים לנשיא שלא להגיע לדיון היום ולהשעות את עצמו. "מיד עם תחילת הפרשה, הנשיא היה צריך להכריז על נבצרות זמנית ממושכת, קל וחומר כעת, לאחר שהמשטרה הגישה המלצות חמורות כל כך נגדו", אמרה. "הנשיא אינו צריך להגיע היום לכנסת. אני מקווה שהוא יקבל החלטה נכונה ויחסוך לעצמו, לכנסת ולכל מדינת ישראל את אי הנעימות הגדולה הכרוכה בהופעתו. אם הוא בכל זאת יגיע לפתיחת מושב החורף, אני וגם חברי כנסת נוספים לא נוכל להשלים עם כך, ונצטרך לנקוט צעדים של מחאה".

לאתר NRG מעריב

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה