העודף בפעילות הממשלתית מסתכם בכ-2 מיליארד שקלים

לעומת גירעון של 2.8 בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות מסים ישירים (מס הכנסה) הסתכמו באוקטובר בכ 7.1 והכנסות מסים עקיפים (מכס ומע"מ) הסתכמו באוקטובר בכ 6.1 מיליארד שקלים
דנה פרידלנדר |

לפי אומדנים שנערכו על ידי החטיבה למידע ניהולי בחשב הכללי, בחודש אוקטובר מסתמן כי היה לממשלה גירעון בפעילותה הכוללת בסך של כ 0.6 מיליארד שקלים. מתחילת השנה הסתכם העודף בפעילות הממשלתית בכ-2.0 מיליארד שקלים לעומת גירעון של 2.8 בתקופה המקבילה של השנה ב 2005. הגירעון ב 12 החודשים האחרונים הסתכם בכ 5.9 מיליארד שקלים, רובו בחו"ל.

בפעילות מקומית היה לממשלה באוקטובר עודף בסך של כ 0.2 מיליארד שקלים ומתחילת השנה עודף של 5.4 מיליארד. בפעילות בחו"ל: באוקטובר גירעון של כ 0.8 מיליארד שקלים ומתחילת השנה גירעון של 3.4 מיליארד.

רמת ההוצאה של משרדי הממשלה חודש אוקטובר הייתה, כצפוי, נמוכה בהשוואה לשלושת החודשים האחרונים והסתכמה בסך של כ 13.7 מיליארד שקלים, זאת בעיקר עקב הקדמת תשלומי לחודש ספטמבר, כפי שציינו בזמנו. היקף הפיצויים על נזקי מלחמה היה החודש כ 1.0 מיליארד שקלים, ומתחילת יולי כ 1.9 מיליארד. רמת ההוצאה הכוללת הייתה דומה להוצאה בחודשים האחרונים אבל החודש עקב תשלומי ריבית ופירעון קרן למוסד לביטוח לאומי בסך של כ 5.0 מיליארד שקלים.

סך ההוצאות של המשרדים מתחילת השנה גבוהות נומינלית בכ 6.0% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. ללא תשלומי הפיצויים על נזקי המלחמה עומד שיעור הגידול בכ 4.6%, בתקציב המקורי תוכננה עליה של כ 2.8%.

בחודש אוקטובר, הייתה רמת ההכנסות הכוללת (ללא קבלת אשראי) גבוהה יחסית – 18.1 מיליארד שקלים - אבל זאת עקב הפקדה בסך של 3.1 מיליארד על ידי המוסד לביטוח לאומי (מיחזור של פירעון קרן וריבית החודש בסך 3.5 מיליארד). ההכנסות ממסים הסתכמו בסך של 13.6 מיליארד שקלים ומתחילת השנה בכ 150.2 מיליארד, עלייה נומינלית של 10.8% לעומת אשתקד.

הכנסות מסים ישירים (מס הכנסה) הסתכמו באוקטובר בכ 7.1 מיליארד שקלים בדומה לאשתקד. ההכנסות מתחילת השנה גבוהות ב 11.8 מיליארד לעומת אשתקד.

הכנסות מסים עקיפים (מכס ומע"מ) הסתכמו באוקטובר בכ 6.1 מיליארד שקלים לעומת 5.3 אשתקד. ההכנסות מתחילת השנה גבוהות ב 2.5 מיליארד לעומת אשתקד.

בפעילות המימונית של הממשלה בחודש אוקטובר הסתכם גיוס הון נטו בסך של כ 0.7 מיליארד שקלים. מתחילת השנה היה גיוס הון נטו שלילי בסך של 9.9(-) מיליארד שקלים, מזה: 3.0(-) מקומי ו – 6.8(-) בחו"ל. תקבולי ההפרטה הסתכמו בכ 2.1 מיליארד שקלים.

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה