כתב אישום: פרשת הרצת מניות חדשה באמצעות אינטרנט

לביהמ"ש השלום בת"א הוגש היום כתב אישום נגד אבי דהאן, אבי גרגי, דורון הדר, דביר בר ויאיר צאיג על השפעה על שערי מניות בדרכי תרמית באמצעות האינטרנט
סיגל ברנע |

כתב אישום שהוגש היום נגד קבוצת משקיעים פרטית הכוללת את אבי דהאן, אבי גרגי, דורון הדר, דביר בר ויאיר צאיג מציג "שיטה" שבאמצעותה "הריצו" החמישה מניות באמצעות אתיר אינטרנט בישראל. על פי כתב האישום, ה-5 רכשו מניות שהיו דלות מסחר ובאמצעות שימוש באינטרנט פרסמו פרסומים כוזבים ומטעים בנוגע למניות הללו, שהעלו את שערן ולאחר מכן, מכרו אותן ברווח.

השיטה עבדה כך: הנאשמים רכשו מניות שהיו דלות סחירות בתקופה הרלבנטית בשערים נמוכים. בשל הרכישות המוקדמות נוצר בשוק נפח מסחר ראשוני, החריג למקובל באותן מניות.

בנוסף לרכישות "האמיתיות" יצר דהאן מצג כוזב של היקפי מסחר חריגים באמצעות מתן הוראות קנייה "פיקטיביות" בשלב הטרום פתיחה (לפני פתיחת יום המסחר). הוראות אלו נכנסו לספר המסחר, אולם בוטלו על ידי דהאן בסמוך למועד האחרון.

לפני יצירת הנפח החריג במניות במקביל אליו ולאחריו, שלחו הנאשמים הודעות כוזבות, ללוחות ההודעות באתרי האינטרנט העוסקים בשוק ההון, (כגון גלובס ו(BIZ NIZ בדבר אירועים מהותיים הצפויים בחברה והשפעתם על מחיר המניה.

ההודעות נחלקו לשני סוגים: הסוג הראשון מפנה את תשומת לב הקוראים למסחר החריג במניה ומייעץ לקוראים לרכוש אותה משום שהיא "מציאה". הסוג השני מפנה את תשומת לב הקוראים לעצותיו "הנבונות" של דהאן.

פעילות הנאשמים כפי שהוצגה כאן, הניעה את ציבור המשקיעים לרכוש את המניות.כך השפיעו הנאשמים על הביקוש למניות ועל נפח המסחר ושערן עלה. עם עליית השער, מכרו הנאשמים את המניות והפיקו רווחים לחשבונותיהם האישיים. לאחר מכירת אחזקות הנאשמים במניות, ירדו שערי המניות במידה ניכרת.

כל הכותרות

העבירות המיוחסות לנאשמים הן: תרמית בקשר לניירות ערך "הנעה"; תרמית בקשר לניירות ערך - "השפעה", ועבירה על חוק המחשבים (מידע כוזב או פלט כוזב).

את המדינה מייצגת עו"ד מלכתא אלמור מפרקליטות מיסוי וכלכלה בתל אביב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה