Creative Zen Vision W

נגן המולטימדיה של קריאייטיב מצוייד במסך גדול יחסית, ומסוגל להציג סרטים באיכות לא רעה בכלל. חבל רק שתג המחיר הופך אותו לצעצוע מעט יקר מדי
צבי קצבורג |

אם אתם מעוניינים להשתמש בנגן שלכם בעיקר כדי לראות סרטים, ה-Zen Vision W הוא המכשיר בשבילכם. הוא מציע מסך גדול יחסית, 4.3 אינץ', עם רזולוציה נהדרת של 480x272 שנמוכה רק מרזולוציית ה-VGA של ה-iPod הפופולרי. חוץ מזה, מדובר במכשיר ידידותי במיוחד למשתמש. קחו לדוגמא את הסוללה שלו: תוכלו לרכוש עבורו סוללה נוספת ולהתקינה, בעת הצורך, במקום הסוללה הקיימת. אם מסתפקים בהשמעת מוזיקה, הרי שהסוללה הנוספת צפויה להגדיל את זמן הפעולה של המכשיר (כשמאזינים למוסיקה) מ-13 שעות ליותר מיממה - מעולה לטיולים ארוכים בהם שקע חשמלי לא ממש זמין.

גודלו של המכשיר אינו מאפשר להשתמש בו ביד אחת, אבל מצד שני, כדי לחסוך בכל זאת במשקל ובמקום, הבקרות מעט קטנות, מה שמוביל לתחושת נוקשות מסוימת בעת השימוש בהן. מערכת ההפעלה וממשק המשתמש מזכירים מאוד את אלה של ה-iPod, אבל ההפעלה עצמה אינה נוחה, בעיקר בגלל הכפתורים הנוקשים. להבדיל ממכשירים אחרים בשוק, כשמחברים את ה-Zen למחשב, המחשב מזהה אותו ככונן מערכת ולא ככונן קשיח, כך שאי אפשר להעביר אליו קבצים באופן חופשי, אלא רק קבצים המוכרים על ידי המערכת. ההנחה שעומדת מאחורי שיטת עבודה זו פשוטה: אם רוכשים את המכשיר כנגן מדיה נייד בלבד, אין סיבה לבזבז מקום על העברת קבצים סטנדרטיים. אם בכל זאת רוצים לעשות שימוש כפול בנגן, אפשר להיכנס להגדרות ולקבוע שגודל מסוים, עד מחצית מנפח הכונן הקשיח, ישמש ככונן נייד לכל דבר. אחרי זה, הזיהוי בחלונות הוא כמו של כל כונן נייד, עד שרוצים לעבור לחלק הבידורי של הנגן.

המסך של המכשיר פשוט נהדר, ולא רק בגלל הפורמט הרחב שלו. זוויות הצפייה מתקרבות ל-180 מעלות מכל הכיוונים וגם בשמש תוכלו להמשיך לצפות בסרטים בקלות. גם איכות השמע טובה מאד: אפילו בעוצמות הגבוהות ביותר לא תרגישו בצרימה, גם אם תשתמשו ברמקול הפנימי, שעמד בפרץ בקלות רבה יחסית. קל לבצע שינויים בעוצמת הקול של המכשיר, בזכות שני כפתורים שנמצאים בחלקו העליון.

מה שלא אהבנו הוא שבניגוד למכשירים אחרים, קביעות האקוולייזר נעשות דרך מסך ההגדרות של המכשיר ולא דרך התפריט של השירים, כך שבעצם צריך לקבוע הכל מראש. כמו כן לא היינו מרוצים מספיק מיכולות הרדיו של המכשיר: אמנם ניתן לבצע סריקה אוטומטית אחר תחנות, אבל המכשיר קלט כמה תחנות שמשדרות 'רעש לבן' ומצד שני דילג על כמה תחנות מוכרות, כך שבשורה התחתונה הקליטה לא הייתה מספיק טובה. עוד נקודה מוזרה: המכשיר תומך בכרטיסי זיכרון, אבל רק מסוג Flash Compact, כרטיסים שהינם פחות פופולאריים מכרטיסי ה-SD הקטנים יותר ולכן יש צורך במתאם מיוחד.

העברת השירים ל-Zen מבוססת על תוכנה שדומה ל-iTunes, אבל טובה ממנה מבחינת ידידותיות ושימוש, ובראש ובראשונה בגלל קלות הבחירה בין ביצוע סנכרון אוטומטי, לבין ביצוע סנכרון ידני שמאפשר מעבר בין הכוננים הקשיחים והעברת קבצים ספציפיים.

כמובן שהקבצים שאתם בוחרים להעביר צריכים להתאים לפורמטים הנתמכים על ידי המכשיר. עם זאת, ה-Zen תומך כמעט בכל פורמט שאנחנו מכירים והכי חשוב, הוא תומך בסרטים מקודדים ב-DivX וב-Xvid כך שכל מה שצריך זה לעשות זה להעתיק אותם לנגן, לעבור לתיקיית הוידאו ולהפעיל אותם בלחיצת כפתור. בסופו של דבר מדובר במכשיר מוצלח, קצת כבד וקצת גדול, שעושה כמעט הכל טוב, מהצגת תמונות ועד סרטים. עם זאת, אסור לשכוח שהוא תלוי מאוד בתוכנה הנלווית אליו.

כל הכותרות

ציון תכונות 9 ציון ביצועים 8 ציון תמורה 7 ציון סופי 8

מפרט מחיר 2,499 ש"ח נפח 30 ג"ב ספק איסטרוניקס מידות 75x134x22 מ"מ משקל 276 גרם גודל תצוגה 4.3 אינץ' רזולוציה 480x272 תוספות שקיק נשיאה, תוכנות המרה וארגון, כבל חיבור יציאה לטלוויזיה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה