מערכת ניווט לרכב

שמעתם פעם על מערכת ניווט לרכב שיכולה לשמש כנגן שירים, כאלבום תמונות, וכדיבורית? Mio c510 יכולה בכייף לשמש את ג'יימס בונד, חבל שבנוסף היא לא יודעת גם לבשל
צבי קצבורג |

בשורה התחתונה ה-Mio C510, שמכונה על ידי היבואנית רונלייט מערכת ניווט לרכב, עושה את העבודה שלו טוב. בזכות אנטנת ה-GPS הפנימית מהדור החדיש ביותר, מאותרים מספיק לוויינים כמעט מיידית עם הכניסה לתוכנת הניווט, הזיהוי של מיקום הרכב מדויק ביותר, עם סטיות של כמה סנטימטרים לכל היותר. בנוסף, בזכות המעבד היחסית מהיר עליו מבוסס המכשיר, התגובה לסטייה מהמסלול המוצע והתאמת מסלול חדש מגיעה מהר מאוד. התוצאות הטובות הללו הושגו בכל מזג אוויר שבדקנו, והבעיות שעלו, אם עלו, היו קשורות בדרך כלל למאגר הנתונים של המפה ולא לתפעול ותפקוד המכשיר עצמו.

במה דברים אמורים? ה-C510, שבנוי מסביב למערכת הפעלה שעברה עברות מלא בידי היבואנית, משתמש בתוכנת הניווט Mio Map (גרסה 3.1) שהיא התאמה מיוחדת של iGo למכשירים של חברת Mio. כמעט כמו כל תוכנת ניווט שקיימת בישראל, מבוססת ה-Mio Map על תכנים של חברת מפה, ולפחות באזורים שאנו בדקנו את המערכת, יש מספר בעיות של אי תאימות ואי עדכון למרות שמדובר בגרסה חדשה של מאגר הנתונים מה שהוביל את המכשיר יותר מפעם אחת לבחור במסלול ארוך יותר, אפילו באופן מוגזם, או לא לזהות רחובות שכבר קיימים מספר שנים. אבל כאמור המכשיר יודע לפצות במהירות על כל סטייה, גם אם הוא חושב שפתאום נוסעים באמצע שום מקום. חבל שאין שירות עדכוני מפה מקוון, הרי בסופו של דבר זה מכשיר לווייני, לא?

ההפעלה של המכשיר קלה ואינטואיטיבית ביותר. מסך המגע בגודל 3.5 אינץ' מגיב בקלות לכל לחיצה, כמעט בכל עוצמה, כך שבהחלט ניתן לתפעל אותו במהירות כשעוצרים לדוגמה ברמזור ורוצים לבצע שינוי מהיר ביעד הסופי או בנקודת דרך. המסך גם מספיק גדול כדי להבחין היטב בפרטים, והציפוי המיוחד נגד סינוור עובד היטב, כך שלא נתקלנו בבעיה בקריאת הנתונים גם כשהשמש הייתה מאחורי גבנו.

המכשיר יכול גם לשמש כנגן MP3, והזיכרון הפנימי שלו בהחלט מספיק לאחסון כמות נכבדה של שירים, ואפילו הרמקול מספיק חזק בכדי לקחת את המכשיר עמכם בכיס לטיול מוזיקלי, אבל בתפקידו כנגן המכשיר לא משביע רצון בגלל התוכנה ששולטת בהיבט הזה. עוד תכונה של המכשיר היא היכולת שלו לשמש כאלבום תמונות נייד, ואת זה הוא עושה לא רע. שוב, אפשר לאחסן בזיכרון שלו תמונות רבות, , אבל כדי למלא את הזיכרון הזה תזדקקו לסבלנות רבה: קצב ההעברה מהמחשב פשוט איטי להחריד, אפילו לעומת התקני USB 1.1 אחרים.

תכונה מעניינת נוספת היא האפשרות לקחת שליטה על טלפון סלולארי התומך בבלוטות', כך שה-C510 הופך למעשה לדיבורית של המכשיר הנייד, ואפילו יותר: אפשר גם לחייג דרכו, מה שאומר שאת הטלפון הנייד אפשר להניח בצד. אפשר אפילו להוריד למכשיר את רשימת הקישורים מ-Outlook ולהשתמש בה כדי לבצע חיוג ליעדי שונים על ידי לחיצה קלה.

חזרנו שוב לשורה התחתונה: עם כל הקישוטים מסביב, ה-C510 אמור להיות קודם כל נווט והוא עושה זאת היטב. הוא אמנם מעט יקר מדי, מה שאולי יכול לגרום לחשוב על חלופה בדמות מכשיר PDA מלא עם אנטנה פנימית/חיצונית- אבל הוא מאוד נוח לתפעול ועושה בדיוק את מה שהוא מתחייב לעשות.

כל הכותרות

מפרט: מודול GPS SIRF Star III, 20 ערוצים מעבד Samsung 2440 במהירות 400 מה"ץ מערכת הפעלה ליבה של חלונות CE.Net 4.2 מסך 3.5 אינץ' עם ציפוי נגד סנוור רזולוציה 320x240 זיכרון RAM 64 מ"ב SDRAM זיכרון ROM 512 מ"ב פלאש מסוג NAND הרחבה חריץ SD עד 2 ג"ב חיבור למחשב USB 1.1 תקשורת אלחוטית בלוטות' גרסה 1.2 מידות 110x70x20 מ"מ משקל 170 גרם

מחיר: 2,850 ש"ח ספק: רונלייט www.ronlight.net

ציון תכונות: 8 ציון ביצועים: 9 ציון תמורה: 7 ציון כללי: 8

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה