לידר: המלצת "קניה" ללאומי במחיר יעד של 22 שקל

בית ההשקעות לידר שוקי הון ממשיך את המלצתו לבנק לאומי. זאת לאחר הצגת הדו"חות הרבעוניים שלאומי הציגו היום בהם דווח על רווח רבעוני נקי של כ-970 מיליון שקל
אריאל אטיאס |

אלון גלזר, אנליסט בלידר ושות', הודיע היום שהוא ממשיך להמליץ על מניית בנק לאומי במחיר יעד של 22 שקל בהמלצת "קניה". בנק לאומי דיווח היום בבוקר על תוצאות הרבעון השלישי של 2006, שמראות על רווח נקי של 970 מיליון שקל, נמוך ב-8.3% מהתחזיות של בית ההשקעות שעמדו על 1.058 מיליארד שקל.

את המשך ההמלצה מסביר גלזר: "הרווח ברבעון השלישי מושפע משני אלמנטים חד פעמיים: רווח הון של 674 מיליון שקל בגין מכירת פסגות ורווח של 159 מיליון שקל בגין הוצאה לפרישה מרצון של העובדים. בניטרול האלמנטרים האלה הרווח הרבעוני מייצג תשואה על ההון של 10.4%, נמוך ממה שאנו מצפים מבנק לאומי". בנוסף אומר כי "שתי הסיבות העיקריות לתוצאות הנמוכות הינן הפרשות גבוהות לחומ"ס (0.7% מהאשראי לציבור) ושיעור מס גבוה מאוד של 58%".

אחת ההפתעות השליליות בדו"חות הבנק היו הההפרשות לחובות מסופקים שעמדו על 282 מיליון שקל, גבוה משמעותית מההפרשות בדו"חות הקודמים שעמדו על 185 מיליון ו-166 מיליון ברבעון השני והראשון בהתאמה. נציין, כי לידר צפו שהבנק יציג הפרשות לחומ"ס בגובה 190 מיליון כ-33% פחות. כמו כן הבנק ציין, כי הגידול העיקרי בהפרשות לחומ"ס נובע בעיקר ממגזר משקי הבית, דבר המראה שלמלחמה האחרונה היתה השפעה שלילית.

בהכנסות התפעוליות הגידול בהוצאת השכר נובע, כאמור, בעיקר מההוצאה המיוחדת בגין פרישה מרצון נציין, כי הוצאות השכר בניטרול ההוצאות החד פעמיות עלו באחוז אחד בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, שיעור זה הינו סביר בהחלט ונמוך ממרבית הבנקים. בנוסף בלטו בשורת ההכנסות, ההכנסות בתחום העמלות התפעוליות שאר צמחו עקב גידול בעמלות מכרטיסי אשראי ומשוק ההון.

גורם נוסף, אשר השפיע לרעה על תוצאות בנק לאומי, היה השפעת התיסוף של השקל, דבר אשר הביא לירידה של כ-60 עד 80 מיליון שקל נטו ברווחיות. נוסיף, כי הבנק החל להכליל את פעילות הבנק ברומניה ושהוא רשם בגינה הפסד של כ-15 מיליון שקל ברבעון האחרון.

בשורה התחתונה כותב גלזר, התוצאות מאכזבות, בעיקר בשל ההפרשות הגבוהות לחומ"ס ועקב ההשפעה החזקה מהצפוי של התיסוף בשקל. אבל, לדבריו, למרות כל הנאמר, חשוב לציין, שהבנק נסחר במחיר מאוד זול, עם מכפיל הון של 1.29 ובמידה ונגלם את המכירה של פיא, קופות הגמל וקהל, צפוי לבנק עוד רווח הון של 1.1 מיליארד שקל אשר יורידו את המכפיל ל 1.2.

לסיום אומר גלזר: "אנחנו מאמינים, כי למרות הדוחות המאכזבים והסנטימנט השלילי, השווי הגבוה של הבנק (גם בהשוואה לבנקים אחרים) מצדיק המלצת קניה". הוא מסכם באומרו "שבנק הצפוי לייצר תשואה של לפחות 13%-14% על ההון ושנסחר מתחת למכפיל הון של 1.2 הינו בנק שכדאי להחזיק בתיק ההשקעות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה