"קצרנו את הפירות הטכנולוגיים בפעילות מול החיזבאללה"

כך אמר אתמול (ג') תת אלוף אופיר שוהם מפקד יחידת לות"ם באגף התקשוב במסגרת טקס IT Awards
יוסי הטוני |

"הפעילות המבצעית של מערכות ה-IT בזרוע היבשה בצה"ל קיבלה נפח רחב יותר בשנים האחרונות בכלל ובמלחמת לבנון בפרט. קשה יותר ליישם מערכות מיחשוב מבצעיות ביבשה, וכך זה בכל צבאות העולם", אמר תת-אלוף אופיר שוהם, מפקד יחידת לוט"ם, אגף התיקשוב, בנאום שנשא בטקס. לדבריו, "באוויר ובים תמיד קל יותר ליישם טכנולוגיות פיקוד ושליטה מרכזיות - ביבשה קשה יותר, בגלל ריבוי מטרות שמפוזרות ומגבלות רוחב סרט. בשנים האחרונות הטכנולוגיה התפתחה, חלו תהליכי מזעור, הקשחה והגדלת ביצועים, כך שה-IT נמצא כיום בכל מערכות הנשק, חדרי המלחמה והמוצבים בכלל זרוע היבשה. התיקשוב מגיע היום כמעט עד רמת החייל הבודד. מערכות כאלה מעלות את רמת האפקטיביות, מאפשרות שילוב טוב יותר בין הכוחות הלוחמים, כמו גם שילוב בין זרועי".

לדברי תא"ל שוהם, למרות כל מיני אמירות, הרי שקידום יכולות התיקשוב בצבא משמש כעוגן מרכזי "ואנו קוצרים את הפירות בשנים האחרונות – הן בלחימה בטרור על בסיס יומיומי תוך שיתוף פעולה עם השב"כ והן במלחמת לבנון השנייה, אז קצרנו את הפירות בלחימה מול החיזבאללה. הטכנולוגיה מאפשרת להכניס אמצעים שלא הכרנו בעבר, אולם ה-IT לא יחליף את המפקדים בשטח. המלחמה האחרונה העלתה את חשיבות ה-IT, ובכוונת צה"ל להמשיך ולנצל את ההזדמנויות הטכנולוגיות בכל התחומים – הן במערכות המבצעיות והן במערכות תומכות הלחימה". הוא ציין כי היקף פעילות המערכות הניהוליות – התומכות בלחימה, עלה בצה"ל בצורה דרמטית, הן בכמות תעבורת הנתונים, והן בכמות הנתונים המטופלים.

שוהם הוסיף, כי בימי הלחימה הראשונים הכניס צה"ל מערכות IT שפותחו אך טרם הפכו למבצעיות. הוא ציין, כי הטכנולוגיה סייעה לצה"ל לתפקד בכל התחומים: תקשורת מוצפנת, תקשורת לוויינים במקומות שבהם לא היתה פריסת תקשורת קרקעית, תקשורת נתונים ואמצעי שליטה ובקרה. מפקד לוט"ם סיכם בציינו את שיתוף הפעולה בין ה-IT הצה"לי לתעשיית ההיי-טק האזרחית ואמר כי "יחידת לוט"ם מספקת מענה משולב – לתשתית, לתקשורת, ולהבאת המידע למשתמשים המגוונים. מאחורי ה-IT עומדים אנשים. למערך הטכנולוגי בצה"ל אין תחליף. מערכת הביטחון רואה בתעשיית המיחשוב גורם קריטי לקיומנו".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה