הדולר ממשיך להתאושש למול העיקריים
אמש המשיך הדולר לעלות אל מול העיקריים על רקע עלייה במשרות החדשות בארה"ב. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3150 אל מול האירו, סביב הרמות של 116.70 אל מול היין, סביב הרמות של 1.9500 אל מול הסטרלינג.
המטבע האמרקאי החזיר חלק מההפסדים של השבועות האחרונים לאחר שנתוני המשרות החדשות בארה"ב ללא הסקטור החקלאי הצביעו על עלייה ל-132,000 בעוד ציפיות השווקים עמדו על 110,000. הנתון הוריד במידה מסוימת את דאגות המשקיעים כי הפדרל ריזרב עשוי להוריד את שיעור הריבית עם תחילת השנה. אנליסטים מוסרים כי דבריו של טרישה, נגיד הבנק המרכזי האירופאי, בשבוע שעבר נתנו את האות לתחילת העליות של השטר הירוק. "לא נראה שה-ECB מתכוון לעלות את שיעור הריבית עם תחילת 2007", מוסר טריידר בכיר. "האירו/דולר נכון לעכשיו נראה בפסגה, פוזציות קנייה חדשות על הזוג נראות בספק", מוסיף הבכיר.
השבוע יעקבו המשקיעים אחר שיעור הריבית בארה"ב אשר צפוי להיוותר ללא שינוי, סקר התנקן הרבעוני ביפן. עוד צפוי להתפרסם, מאזן המסחר ונתוני האינפלציה בארה"ב כאשר נתונים חיובים עשויים להעניק תמיכה משמעותית למטבע האמריקאי.
דולר/שקל: למרות התחזקות הדולר בעולם, השקל הישראלי ממשיך להסחר בסימן חוזקה מול המטבע האמריקאי. כעת נסחר השקל הדולר סביב הרמות של 4.1875 אל מול השקל. אנליסטים מוסרים כי האמונה של המשקיעים הזרים בכלכלה הישראלית ממשיכה לתרום לחוסנו של השקל. רק בנובמבר הזרים השקיעו בצורה ישירה בארץ יותר מ-2.8 מיליארד דולר כאשר ב-11 החודשים של 2006 נרשם שיא השקעות של יותר מ-12.4 מיליארד דולר. נראה ללא מהלך משמעותי של הבנק המרכזי בארץ עליות במטבע הישראלי עשויות להמשך עם הכניסה ל-2007.
זהב: הזהב נפל לשפל של 3 שבועות על רקע התחזקות המטבע האמריקאי. בשישי מחיר ספוט של זהב ירד ביותר מ-6 דולר וזאת לאחר פרסום המשרות החדשות בארה"ב שהחזירו את המשקיעים לקנות את השטר הירוק. "רמת תמיכה חזקה למתכת הזהובה נמצאת ב-620.00, אך אם התחזקות הדולר תמשך, שום דבר לא יעצור את הזהב מלהמשיך לרדת", מוסר אסטרטג סחורות בכיר מ-Commonwealth Bank of Australia.
נפט: הבוקר ירדו מחירי הנפט מתחת ל-62.00 דולר על רקע מימושים שנמשכו מסוף משבוע שעבר. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 61.75 דולר. בשישי הודיע נשיא אופ"ק כי הוא בעד קיצוץ נוסף של מכסות הנפט על מנת לשמור על יציבות המחירים, אך טרידריים רבים מפקפקים באפשרות של קיצוץ נוסף בטווח הקצר. "ההיצע הגלובלי של הנפט הוא מאוד גדול בתקופה הזאת. אני חושב שאפילו קיצוץ נוסף של 1 או 2 מליון חביות ביום לא ימנעו ממחירי הנפט להמשיך לרדת", מוסר אסטרטג סחורות בכיר מבנק השקעות בטוקיו.