ווידמד: התקדמות בניסוי לניטור חולי אי-ספיקת לב
חברת WideMed, המובילה בפיתוח טכנולוגיות לעיבוד אותות ביו-רפואיים, מתחילה השבוע בניסוי קליני שני בחולי אי ספיקת לב, בבית החולים "כרמל" בחיפה, להוכחת יעילותו של מדד רפואי חדש מפיתוחה של החברה שנועד לזיהוי מוקדם של התדרדרות המחלה הקשה.
לפי איגוד הקרדיולוגים האמריקאי, בארה"ב לבדה ישנם היום כחמישה מיליון חולים הסובלים מאי-ספיקת לב כרונית וההוצאה לבריאות לחולים אלה הינה הגבוהה ביותר מסך ההוצאות לבריאות בארה"ב והיא נאמדת בכ-30 מיליארד דולר בשנה.
בניסוי קודם, שכלל כ-80 חולים, הוכיחה ווידמד את אמינותו של המדד להידרדרות מחלת אי-ספיקת לב. מדד זה פותח על ידי מדעני החברה והוא מוגן בפטנטים. הוא נגזר מניטור האותות הביו-רפואיים של החולה בזמן שינה. מטרת הניסוי הנוכחי הינה להוכיח את יעילותו של המדד לגילוי מוקדם של התדרדרות המחלה, וזאת לצורך התערבות רפואית מוקדמת לסייע בכך במניעת אשפוז. במהלך הניסוי תשתמש ווידמד במערכות הממוחשבות לניטור שינה של החברה ואשר נמכרות בארה"ב באשור ה-FDA.
"ניסוי זה, המתבצע בחולים בזמן שינה, עשוי להוות פריצת דרך בתחום ניטור חולי אי-ספיקת לב ולהביא למניעה של עד כדי 3/2 מהאשפוזים החוזרים של חולים אלו", כך אומר החוקר הראשי של הניסוי, הקרדיולוג ד"ר עופר אמיר, מהמומחים המובילים בישראל בתחום.
מנכ"ל ווידמד, אניה אלדן, אמרה כי "המטרה של ווידמד היא לאפשר חיזוי של הידרדרות המחלה בחולים באי- ספיקת לב כשבוע לפני הגעתם למצב אקוטי, לצורך מתן טיפול רפואי מונע. גילוי זה עתיד להביא לחיסכון של כ – 10,000 דולר בהוצאות הבריאות לחולה בשנה. מכאן, שפוטנציאל ההכנסות של ווידמד הוא מאות מיליוני דולרים."
ווידמד הוקמה בשנת 2000 ונסחרת בבורסה לניירות ערך בת"א החל משנת 2006. החברה עוסקת בפיתוח טכנולוגיה לעיבוד ולניתוח אותות ביו-רפואיים על סמך העקרונות הפיסיולוגיים העומדים בבסיסם. מטרת הפיתוח היא לאפשר אבחון של הפרעות ומחלות בתחומי השינה והקרדיולוגיה. החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית של ניתוח אותות, המוגנת ב-8 פטנטים, ומשמשת לעיבוד אוטומטי של כמות גדולה מאד של מידע, להצגת זיהוי אירועים ומיונם ברמה גבוהה של דיוק.
בנוסף לחברה שתי מערכות נוספות מתוצרתה: 1.Morpheus – מערכת מידע קלינית לאבחון גורמים להפרעות בשינה, בשילוב ניהול ואוטומציה של מעבדות שינה. המערכת מאפשרת זיהוי ואבחון ממוחשב של שלבי השינה, דום נשימה והפרעות שינה אחרות, תוך ניתוח הסיבה להפרעה באופן המאפשר את קביעת הטיפול הרפואי המתאים.
2.Noga – טכנולוגיה המאפשרת ביצוע בדיקת שינה בזמן אשפוז, מנתונים המתקבלים ממוניטור סטנדרטי המוצב ליד מיטת החולה בבתי החולים.