עיני המשקיעים נשואות אל עבר נתוני סקר ISM ייצור

היום עיני המשקיעים עוקבות מקרוב אחר פרסומי סקר ISM לחודש דצמבר בארה"ב בשעה 15:00 (GMT)

אמש נחלש הדולר כנגד העיקריים, זאת לקראת פרסום נתוני סקר הייצור (ISM) בארה"ב, "לסקר הייצור עשויה להיות השפעה משמעותית על כיוונו של השטר הירוק", מוסר אנליסט בכיר מניו יורק. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3280 אל מול האירו, סביב הרמות של 118.80 אל מול היין וסביב הרמות של 1.9730 אל מול הסטרלינג.

באירופה, האירו והסטרלינג ממשיכים לצבור תאוצה. מסע ההתחזקות של האירו והסטרלינג כנגד העיקריים נמשך, ואף אתמול טיפס המטבע המלוכני לשיא של חודש 1.9749 אל מול הדולר, זאת על רקע צפיות להעלאות ריבית במהלך שנת 2007, "התנאים הכלכליים באירופה ובבריטניה מאפשרים העלאות ריבית, וניתן לצפות שכך יהיה", מוסר כלכלן בכיר מבית השקעות גדול בלונדון.

היום עיני המשקיעים עוקבות מקרוב אחר פרסומי סקר ISM לחודש דצמבר בארה"ב בשעה 15:00 (GMT), בעוד הסקר הקודם עמד על 49.5 התחזית היא דווקא לעלייה לרמה של 49.9, לדעת ספקולנטים רבים, כל נתון מתחת לרמה של 50.0 בסקר הייצור עשוי לאכזב ולהביא להדרדרות נוספת של הדולר כנגד העיקריים", מוסר גורם בכיר בבנק אמריקאי גדול.

דולר/שקל : השקל ממשיך לשמור על כוחו כנגד הדולר, זאת לאור חולשתו של הדולר בעולם והיציבות הכלכלית הסובבת את המטבע הישראלי בשנה האחרונה. התחזקותו של השקל ומחירי הנפט הנמוכים הביאו למדד אינפלציה של 0.2 בישראל, בעוד היעד עמד על 2.0% ולכן, "ניתן לצפות כי הבנק המרכזי ימשיך לנקוט באמצעים להחלשתו של השקל כדי לעמוד ביעד האינפלציה לשנה הקרובה", מוסר כלכלן בכיר מבנק גדול בישראל. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 4.2000 אל מול הדולר.

זהב: את שנת 2007 פותח הזהב בעליות מחירים, על רקע חולשתו של הדולר בעולם. "מחירי הזהב במגמת עלייה, ועדיין הרבה סוחרים ממשיכים לקנות את המתכת הזהובה בצפייה שהמחירים ימשיכו לטפס מעלה", דילר בכיר מסידני. "לאור המצב הגיאופוליטי וירידת ערכו של הדולר בעולם, אני צופה התחזקות של הזהב לטווח הארוך", מוסר דילר מסינגפור. כעת הנסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 642.00 דולר לאונקיה.

נפט: אתמול נסחר הנפט ביציבות מחירים, זאת על רקע מחזורי מסחר נמוכים בעולם. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 60.900 דולר לחבית, "אני לא רואה את מחירי הנפט יורדים בשנה הקרובה, זאת בעיקר על רקע ההתעקשות של ארגון אופ"ק לשמור על המחיר מעל לרמה של 60.000 דולר" ,ביל אוג'רדי אנליסט בכיר מארה"ב. "יש לזכור שבטווח הקצר מחירי הנפט מתקשים לעלות כתוצאה מירידה בביקושים לאנרגיה מצרכנית ההאנרגיה מס' 1 בעולם, ארה"ב, אשר נוסף להאטה כלכלית גם מזג האוויר החם מביא לדעיכה בביקושים לנפט בחודש האחרון", מוסיף הבכיר.

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה