פורינט הונגרי
בעבר היה המשק ההונגרי בעיקר משק חקלאי, והייצור של המדינה היה במידות קטנות. המחסור של המדינה במשאבים טבעיים לא תרם לצמיחתה, ומאחר והונגריה היא מדינה ללא מוצא לים, המיקום האסטרטגי שלה יצר תלות מסורתית בסחר חוץ. לעומת זאת, הונגריה של היום, מראה קצב צמיחה כלכלי גבוה, יחסית לאחת מהחברות החדשות של האיחוד האירופאי (מאז שנת 2004). הסקטור הפרטי אחראי ליותר מ-80% מהתל"ג, וההחזקה הזרה של ההשקעות והנכסים במדינה נפוצה מאוד.
כחברה חדשה באיחוד האירופי נדרשת הונגריה להבטיח יציבות כלכלית, במיוחד יציבות מחירים ושערי חליפין, זאת בכדי לממש את כוונתה להיפרד מהפורינט ההונגרי ולאמץ את המטבע האחיד.
יעדי האינפלציה אשר הציב הבנק המרכזי של הונגריה צונחים משנה לשנה, מה שצפוי להביא להאטה בקצב עליית המחירים. הרחבת רצועת הניוד של המטבע ההונגרי מכל צד, בהתאם למנגנון החליפין האירופי (ERM), שיזם הבנק המרכזי של הונגריה, מוסיפים ליציבות המטבע ההונגרי, שהביאו להתחזקותו של הפורינט במהלך שנת 2006.
כיום, הסוחרים המרכזיים בפורינט ההונגרי הם ספקולנטים ומשקיעים המאמינים בהמשך התחזקות הכלכלה ההונגרית. המטבע ההונגרי התחזק במהלך 2006 אל מול הדולר בצורה משמעותית, ועלה ביותר מ-15%. כיום, נסחר פורינט אחד סביב הרמה של 194.50 לדולר אחד.
אל מול האירו הייתה שנת 2006 לאחת השנים המפתיעות ביותר, מאחר ושער הפורינט עלה וירד בשיעור דומה של 16% לאורך השנה, וכך נסגרה 2006 ללא שינוי כנגד האירו. כיום נסחר הפורינט סביב הרמה של 254.50 לאירו.
כלכלנים מעריכים כי הפורינט לא יעצור כאן וימשיך במסע התחזקותו אל מול האירו והדולר בשנה הקרובה. "כל עוד הונגריה ממתינה להמיר את המטבע ההונגרי במטבע האחיד יהיה מומנטום חיובי לפורינט" מוסר כלכלן בכיר בבנק המרכזי של הונגריה.