מצבו של הנפט בפתיחת השנה החדשה
עד כה סוחרי הנפט המרכזיים היו מדינות מפיקות, בתי זיקוק, צרכני נפט גדולים כמו חברות תעופה ודלק ומוסדות פיננסים אחרים. החל משנת 2002 החלו להיסחר בצורה מסיבית יותר חוזים אלקטרונים על חביות נפט גולמי, גלוני גז טבעי ומוצרי האנרגיה המופקים מהנפט הגולמי.
המסחר בזהב השחור התאפיין בתנודתיות גבוהה במהלך שנת 2006, והביא את מחיר חבית הנפט להיסחר בשיא של 78.40$ בחודש אוגוסט שנה שעברה, אשר לווה בצניחה במחירים ביותר מ-20%. הירידה במחירי הנפט נבעה, בין היתר, ממלאי נפט גבוהים בארה"ב ומימושים לאחר הגיעו לשיא.
ביום המסחר הראשון של שנת 2007 מחיר חבית הנפט ירד אל מתחת לקו 60 דולר בניו יורק, זאת לאור צפי לחורף חם יחסית בארה"ב, אשר הוביל לירידה בביקוש לנפט לחימום. צפי זה הביא לעלייה במלאי הנפט לחימום, שנמצא ברמה גבוהה מהממוצע בחמש השנים האחרונות.
שר הנפט הסעודי, מסר לאחרונה כי שער הנפט עלול להגיע למחיר של 80 דולר לחבית. מגמה זו מגובה במספר שינויים גיאו-פוליטיים שהתרחשו בעולם לאחרונה: מהומות בניגריה, הוריקן במפרץ מקסיקו, השתלטות הנשיא פוטין על חברת הנפט יוקוס וגם פיצוץ בית זיקוק בטקסס. יחד עם זאת, נראה כי טענתו של שר הנפט הסעודי נבעה בעיקרה מהחלטת אופ"ק בנוגע לקיצוץ מלאיי הנפט, ומהתפתחות תוכנית הגרעין האיראנית אשר עשויה להביא את האו"ם להחרפת האמצעים נגדה. על-אף הנאמר לעיל, שער הנפט כשל בניסיונותיו להתרומם מעל רמת ה-64 דולר לחבית. למרות זאת, אל לנו לשכוח כי אנליסטים רבים סבורים שפריצת הרמה של 64 דולר, תביא לתחילת מגמת התחזקות במחרי חבית הנפט, ותוביל לכיוון של 70 דולר לחבית.
פינוטק חברה למסחר, מאפשרת ללקוחות לבצע פעולות מסחר באופן אלקטרוני וטלפוני מביתם, מיידית, ישירות לבורסות החוזים ללא עושי שוק וללא מעבר ברצפת המסחר, עם שיעור מינוף מקסימאלי, ועם האפשרות לבצע מכירה בחסר ולהרוויח מירידות בשער הנפט, ממש כמו מהעליות.