עסקאות הפקטורינג בישראל גדלו ליותר מ-4 מיליארד ש'
מסתמן כי שיטת המימון החוץ בנקאית, הפקטורינג, צוברת תאוצה בישראל. במהלך שנת 2006 בוצעו בארץ עסקאות פקטורינג בהיקף של למעלה מ-4 מיליארד שקל, לעומת 2.5 מיליארד שקל בשנת 2005 וכ–1.75 מיליארד שקל בשנת 2004. כך עולה מסיכום נתוני חברת הפקטורינג "פנינסולה פיננסים".
יתרה מכך, מסיכום הנתונים עולה כי במהלך 2006 מימנו חברות הפקטורינג עסקאות של עסקים קטנים ובינוניים בהיקף של כ–500 מיליון שקל. מדובר בעסקאות שביצעו עסקים בעלי מחזור שנתי של 5-100 מליון שקל.
למרות שמרבית העסקים, ובמיוחד העסקים הקטנים והבינוניים, עדיין תלויים לחלוטין בבנקים כגורם מימון מרכזי, נראה כי שיטת הפקטורינג, שתופסת נתח נכבד בארה"ב ובעולם בכלל, מחלחלת גם לישראל.
מהנתונים עולה עוד כי התעשיות בהן נרשם הביקוש הרב ביותר למימון בשיטת הפקטורינג הן תעשיות עתירות שכר עבודה וחומרי גלם כגון חברות כוח אדם, חברות בתחום האלקטרוניקה, פלסטיקה ומזון.
לדברי מיכה אבני, מנכ"ל פנינסולה פיננסים "שנת 2006 הייתה שנת מפנה בתחום המימון החוץ בנקאי, ובמיוחד לעסקים קטנים ובינוניים ולמרות התלות המוחלטת במימון הבנקאי, יותר ויותר חברות מחפשות אלטרנטיבות מימון". לדבריו, "דווקא משרדי הממשלה מערימים קשיים על העסקים הקטנים והבינוניים ואינם מאפשרים להם למממן את עצמם בשיטת הפקטורינג"
אבני מעריך כי בשנת 2007 יממנו חברות הפקטורינג הפועלות בארץ עסקאות בהיקף כולל של כחמישה מיליארד שקל, מתוכם כמיליארד שקל עסקאות של עסקים קטנים ובינוניים.
מימון פקטורינג הוא שירות המבוסס על רכישת החוב המסחרי של לקוחות החברה. בשיטת "מימון הפקטורינג" רוכשת חברת הפקטורינג, ללא זכות חזרה (Non Recourse) את החוב הפתוח שהעניק הצד המוכר (המכונה: "ספק") לצד הקונה" ומממנת באופן מיידי עד 85% מסכום החשבונית.כלומר, מבחינת הצד המוכר, עד 85% מערך החשבונית נפרע על ידי חברת הפקטורינג תוך זמן קצר (בדרך כלל 48 שעות מהצגת החשבונית). יתרת הסכום, 15%, מועברת לצד המוכר לאחר השלמת התשלום בעבור העסקה. בכך נמנע מהעסק הצורך להעניק אשראי ארוך טווח ללקוחותיו ולספוג בינתיים את עלות האשראי ועלויות הייצור.
בארץ פועלות כיום חמש חברות פקטורינג: פנינסולה פיננסים המתמחה בעסקים קטנים ובינוניים, כלל פקטורינג, גלובל פקטורינג, פסגות מימון ופקטוריג והפניקס פלטיניום.