הדינר העיראקי - נפילתו של רודן
לאחר כניסת כוחות הקואליציה לעיראק בשנת 2003 צנח הדינר בצורה דרסטית. שלושה שבועות מאוחר יותר החלו ספקולנטים רבים לברר באשר למצבו של המטבע העיראקי, במטרה לנסות ולשחזר את המהלך שעבר המטבע הכוויתי עם תום מלחמת המפרץ הראשונה (המטבע התרסק בפלישה העיראקית והתאושש מיד אחריה).
מניסיון מלחמת המפרץ הראשונה ניתן ללמוד שמדינות שחוו משבר מלחמה, כמו כווית, התאוששו וערך המטבע שלהם עלה בשיעור ניכר. יש לזכור כי לעיראק אוצרות טבע משמעותיים כגון עתודות נפט, אוצרות גז טבעי ואפילו שפע של מים, העשויים לתמוך בהתאוששותו של הדינר העיראקי לאחר המלחמה. למרות זאת, עתידה של עיראק אינו ברור. ישנם מאות הרוגים בכל חודש במלחמת האזרחים, ולא ידוע מתי הצבא האמריקאי יעזוב את המדינה. גם אם תתאושש עיראק מהמצב העגום בו היא נמצאת היום, והמדינה לא תתפצל לתת-מדינות, איש אינו ערב לכך שהמטבע הישן יישמר ואפשר יהיה לממשו לכסף אמיתי. לפני מלחמת המפרץ הראשונה נסחר הדינר העיראקי סביב הרמה של 3 דולר לדינר. עם קריסתו ההדרגתית של משטר של סדאם חוסיין, איבד המטבע העיראקי 99% מערכו עד לשנת 2003.
באוקטובר 2003 ביטלו האמריקאים את ההצמדה של הדינר לדולר, הדפיסו "דינר חדש", והחליפו את השטרות הישנים, עם דיוקנו של הרודן המודח, בשטרות ללא תמונות. הדינר החדש עלה ב-25% בחודשים שלאחר השקתו, ומאז משייט סביב שער של 1,500 דינר לדולר אחד.
כיום, הדינר העיראקי אינו סחיר בעולם, וכדי לרכוש את הדינר יש לבצע עסקת DELIVERY בה יקבל הסוחר שטרות דינר במזומן, דבר המעלה ספקות באשר למימוש שווי העיסקה, ועוד יותר באשר לנזילות המטבע. נתון מעניין נוסף, הוא שבעיראק עצמה המטבע לביצוע פעולות מסחר הוא הדולר האמריקאי הישן והטוב. רכישת דינר עיראקי, משמעותה השקעה לא נזילה במטבע שקשה יהיה להיפטר ממנו בעתיד. יש לציין כי סוחרי מט"ח מקצועיים אינם נלהבים מהעניין, ומתייחסים להשקעה בדינר באופן סקפטי.
לסיכום, נראה כי רק אחרי שארה"ב תצא בפעם השנייה מעיראק, ומצב הכאוס ששורר במדינה יבוא על סידרו, יאלץ הבנק המרכזי של עיראק לקבוע את ערכו של האמיתי הדינר החדש. לרגע זה ממתינים רבים, וההרגשה היא שאיש לא רוצה להישאר מחוץ לחגיגה כשזה יקרה.