פסיכולוגיה של משקיע - חלק א'
ראשית, עליו להגדיר איזה סוג משקיע הוא. זאת ניתן לעשות באמצעות תשובה לשאלה פשוטה כמו, לאיזה עסקה הייתי מעדיף להיכנס, על פי האפשרויות הבאות: 1) 25% סיכוי – רווח 1000$ 2) 50% סיכוי – רווח 750$ 3) 75% סיכוי – רווח 500$
משקיע שיבחר באפשרות הראשונה, הינו משקיע שאוהב סיכון, הוא מוכן להרוויח הרבה אך להסתכן בהתאם. משקיע שיבחר באפשרות השנייה, הינו משקיע אדיש לסיכון, הוא במצב בו אינו מעוניין להרוויח הרבה ובו זמנית מוכן לקחת סיכון סביר. משקיע שיבחר באפשרות השלישית, הינו משקיע שונא סיכון, בחירה באפשרות זו מעידה על כך שהסוחר מעדיף להרוויח פחות ולשמור על הונו, כמעט בכל מחיר. כמובן שאין תשובה נכונה או לא נכונה לשאלה המוצגת, כל משקיע מגדיר את עצמו באופן פרטני ע"פ דעותיו, אופיו ורמת הידע שלו בתחום.
בניהול סיכונים נכון על הסוחר לשלב את כל אפשרויות הרווח וההפסד האלו פר עסקה. משקיע שמעוניין לקנות נכס בסיס כל שהוא, ייבחן את תוצאות הניתוח הטכני והניתוח הכלכלי, ולאחריו יוכל להעריך את הסיכוי לרווח. אם יחליט הסוחר כי נכס הבסיס צפוי להניב תשואה של 100% והסיכון הוא 10% הרי תהיה זאת עסקה כדאית.
למעשה, אנו עושים השוואה זאת לפני כניסה לכל פוזיציה מבלי בכלל לשים לב. הדבר הנכון לעשות הוא לבצע את ההשוואה בין הסיכון לסיכוי בצורה מתמטית ומחושבת, בביצוע כל עיסקה חדשה. בכך יוכל הסוחר לצמצם את מספר העסקאות הלא כדאיות, ובסופו של דבר לצמצם את מספר העסקאות המפסידות.