אקזיט להון האנושי

מכירת MBI ואינטגריטי היא הוכחה שההון האנושי אינו רק באזוורד, אלא מוצר ששווה לא מעט כסף
יהודה קונפורטס |

תחום האחסון, כמו התשתיות בכלל, לא היה במשך שנים תחום סקסי, אשר הביא ליותר מדי אקזיטים, מיזוגים ורכישות. מרבית הרכישות שנעשו עד כה בישראל על ידי גורמים חיצוניים, היו ממוקדות מוצר או טכנולוגיה. כמובן שמאחוריהם עמדו האנשים שעשו את המוצרים ופיתחו את הרעיונות, אבל במוקד המו"מ - היה הרצון של חברה א' לרכוש את חברה ב', בגלל המוצר שמשתלב בפעילות שלה, או כדי להוריד מתחרה מהשוק. עסקת המיזוג בין גלאסהאוס לבין MBI ואינטגריטי, היא עסקה די חריגה בנוף ההיי-טק הישראלי ובשוק בכלל. זוהי עסקה שמבוססת כולה על ההון האנושי (IP), כי זה מה שיש ל-MBI למכור ובמידה רבה מאוד גם החברה האחות אינטגריטי. MBI מאכלסת בתוכה כמה עשרות מומחים, שמיישמים פתרונות האחסון בהיבט של אינטגרציה, ומטפלים בהגנה על המידע. יש בחברה גם חלק המטפל בייצוג מוצרים, אבל הוא לא הדומיננטי. MBI, לצורך העניין, נחשבת לחברה שעובדת כמעט עם כל חברות ספקיות האיחסון הגדולות ובהציעה פתרונות איחסון לחברות הגדולות, ללקוחות - היא מציעה פתרונות מבוססי ידע, ניסיון וגם מוצרים.

ההחלטה של חברה כמו גלאסהאוס לרכוש שתי חברות, שההון העיקרי, אם לא היחידי שלהן הוא האנשים - היא תעודת הוקרה חשובה להיי-טק הישראלי בפרט ולכלכלה הישראלית בכלל. גלאסהאוס דומה למדי בפעילותה, לחברות אותן היא רכשה. גם אצלה, ההון האנושי הוא המטבע שעובר לסוחר. היא מוכרת ידע, ניסיון והצלחות. המספר הגדול, באופן טבעי, של אותם מומחים שלה – הוא המאפשר לה לעמוד בעמדת כוח חזקה מבחינת מיצובה בשוק והאמון שהחברות נותנות לה.

מכירת MBI ואינטגריטי היא הוכחה שההון האנושי אינו רק באזוורד שבו משתמשים כל מנהלי החברות בהציגם את החברות שלהם, אלא מוצר, נושא שיש אנשים שמוכנים לשלם בעבורו לא מעט כסף. על פי מקורות לא רשמיים (שתי החברות הנרכשות הן פרטיות, כמו גם הרוכשת), גלאסהאוס שילמה 100 מיליון שקלים עבור שתי החברות. זהו סכום לא מבוטל, בהתחשב בעובדה שמרבית הפעילות של MBI היא בשוק המקומי.

המיצוב החזק של החברה בקרב הארגונים הגדולים, כמו גם הוותק שלה בשוק, מלמד על התמדה ויכולת שרידות בשוק שעבר כל כך הרבה תהפוכות. מן הסתם, זה גם מה שקרץ לרוכשים החדשים. אין זה סוד שמיכאל בורשטיין, ושותפו הנאמן דורון רוזנבלום, קיבלו לא מעט הצעות רכש בשנים האחרונות. MBI היא פרויקט חיים של אחד המייסדים - בורשטיין. כשהוא החל למכור פתרונות איחסון, היה המושג האחסון - נחלתם של מהנדסים מביני עניין. ארגונים לא כל כך הבינו למה הם צריכים לשמור על המידע, מעבר לכך שהם קנו דיסקים וטייפים, ממיכאל ומחברות אחרות בשוק.

אלא שהתפוצצות המידע, כמו גם הגידול העצום בשטחי האיחסון, הפכו את התחום הזה, לאחד התחומים הקריטיים על שולחנו של כל מנמ"ר. האנשים של MBI ואינטגריטי, הפכו ליועצים המרכזיים ביותר, בכל ארגון חפץ חיים. הם נתנו שירות, ידע רב, ובעיקר - אהבה. כל אלו הפכו אתמול לתג מחיר של 100 מיליון שקלים. בהתחשב בכך שמדובר בשתי חברות פרטיות, אפשר לומר שמזה שנים רבות, לא היתה בישראל עסקה רחבה כל כך, תמורת ידע והון אנושי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה