סקירת מטבעות: הדולר הניולזילנדי

לרוב, סוחרים שמתחילים את דרכם במסחר במטבע זר, מתרכזים בעיקר במטבעות העיקריים כדוגמת הדולר האירו והסטרלינג. מנגד, ישנם משקיעים מנוסים יותר שסוחרים דווקא במטבעות הפחות מוכרים

משקיעים רבים המעוניינים לגוון את תיק ההשקעות פונים לשווקים מתעוררים ולמטבעות אקזוטיים כדוגמת הדולר הניו-זילנדי או בשמו המקצועי "קיווי", על שם הציפור הלאומית של ניו זילנד המופיע על הדולר הניו זילנדית.

ניו זילנד היא מדינת איים בדרום-מערב האוקיינוס השקט המורכבת משני איים גדולים ("האי הצפוני" ו"האי הדרומי") ומספר איים קטנים יותר. בניו זילנד חיים כארבעה מיליון תושבים על שטח של 268,680 קמ"ר. כלכלת ניו זילנד כיום מבוססת על שוק חופשי והסכמי סחר חופשי, ניו זילנד הייתה אחת המדינות הראשונות שדנו בהסכם סחר חופשי עם הרפובליקה העממית של סין כבר ב-2004. כ-65% מהעובדים מועסקים בשירותים, 25% בתעשייה ו-10% בחקלאות. רמת האבטלה בניו זילנד היא סביב 3.7%, מהנמוכות בעולם ורמת האינפלציה היא סביב 3% בשנה (לשנת 2005).

לרוב, סוחרים שמתחילים את דרכם במסחר במטבע זר, מתרכזים בעיקר במטבעות העיקריים כדוגמת הדולר האירו והסטרלינג. מנגד, ישנם משקיעים מנוסים יותר שסוחרים דווקא במטבעות הפחות מוכרים שמניבים תשואות ותנודתיות גבוהה יותר כדוגמת הקווי, שיעור הריבית בניו זילנד הוא 7.25%, הגבוה מבין המשקים המפותחים,רמה גבוהה זו מבטיחה זרימה בלתי פוסקת של מטבע זר למדינה, מה שמביא לתלות במשקים זרים ומגדיל משמעותית את תנודתיות המטבע.

מתחילת 2001 אנו מבחינים במגמת עלייה חזקה עד כדי הכפלת ערכו של הקווי הניו-זילנדי אל מול הדולר מרמה נמוכה של 0.3900 בדצמבר 00' עד לרמה של 0.7100 בינואר 07' , בחודשיים האחרונים אנו מבחינים בתיקון לכיוון מטה .בימים האחרונים נסחר הקווי סביב הרמות של 0.6840 אל מול הדולר.

טכנית, מגמת הירידה עשויה להימשך בטווח הקצר, הזוג מקבל תמיכה משמעותית סביב הרמות של 0.6750, כשלון פריצה של רמות אלה יהווה איתות קנייה משמעותי, יחד עם זאת, לטווח ארוך יותר ישנה אינדיקציה משמעותית חזרה למסלול העליות. מבחינת אסטרטגיות מסחר, בנקים גדולים הפתוחים בלונג (קניות) ממקמים Take Profit (לקיחת רווחים) סביב רמות של 0.6900.

מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר, חדר עיסקאות פינוטק

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה