EDS ישראל תתפעל את מערך ה-IT של הכנסת, בהסכם מיקור-חוץ שהיקפו עשרות מיליוני שקלים
מהפך בבית המחוקקים: EDS ישראל תתפעל את מערך ה-IT של הכנסת. בסוף השבוע שעבר חתמו אנשי ה-IT בכנסת, ובראשם המנמ"ר עמנואל גז, על הסכם עם אנשי EDS ישראל, ובראשם מנכ"ל הסניף הישראלי, יאיר פכט, על הסכם למשך שלוש שנים. היקף הפרוייקט מסתכם בעשרות מיליוני שקלים, ויחל במרץ השנה. במסגרת החוזה, נקבע כי החברה תטפל בשתי הרמות של ה-IT – התשתיות והיישומים.
במהלך שבע השנים האחרונות סיפקה מטריקס, אשר לא התמודדה במכרז הנוכחי, את שירותי מיקור-החוץ לכנסת. מטריקס סיפקה שירותי פיתוח, תפעול ותחזוקה של המערכות היישומיות, תחזוקת תשתיות החומרה, התוכנה והתקשורת, וגם ניהלה את הקשרים עם חברות נוספות שסיפקו מערכות ממוחשבות לכנסת.
בין השאר, נקבעו בעבודה עם מטריקס, אחריות לא רק על תפעול, פיתוח ותחזוקה של המערכות, אלא גם אחריות על עדכון מאגרי המידע. מערך ה-IT כולל הפעלה של כ-30 שרתי NT, פורטל ארגוני, מערכת דואר אלקטרוני, Back Office וניהול מסמכים מבוססים טכנולוגיות מיקרוסופט.
מנמ"ר הכנסת, עמנואל גז, אמר כי "פס הייצור שלנו הוא המידע. התפקיד שלנו הוא לספק מידע זמין, מעודכן, נגיש מכל מקום לחברי הכנסת ולוועדות שלה, כדי שיוכלו לקבל את ההחלטות הנכונות ולבצע את התהליכים החוקתיים. חברי הכנסת ועובדי הכנסת נמנים עם המתקדמים בעולם בשימוש במערכות הממוחשבות".
בהיבט ה-IT, רוב התהליכים הפרלמנטריים מנוהלים באמצעות מערכת ממוחשבת, שנתפרה במיוחד, הנקראת "סנהדרין". חברי הכנסת יודעים שתהליך שלא נמצא במערכת, כמו הצעת חוק, הצעה לסדר היום, הצעת אי אמון ועוד - לא יתקדם. לדברי גז, "חברי הכנסת לא יכולים היום לבצע את עבודתם ללא מחשב. הגענו למצב שהם דורשים כלים יותר ויותר מתקדמים". הטמעת "סנהדרין" הסתיימה לפני למעלה משנה, לאחר חמש שנות פרויקט, והיא כוללת מודולים כגון ניהול ועדה, ניהול פרוטוקולים, הפקת אישורי כניסה, נוכחות, ניהול מזכירות, ניהול הגשת הצעות ועוד.
כל לשכות חברי הכנסת, המזכירות, לשכות השרים והסיעות, ממוחשבות. יש בכנסת למעלה מ-750 עמדות מחשב עבור העובדים הפרלמנטריים והמנהליים של הכנסת. ביכולתם של עובדי המשכן גם לעבוד מרחוק לאחר שפרויקט שכזה הסתיים, ומאפשר לעובדים גישה למערכות גם בימים שהם לא נמצאים במשכן.
עוד פרויקט שהסתיים הוא מיחשוב המליאה, לרבות מערכת הצבעה אלקטרונית ושולחן עבודה דיגיטלי שבאמצעותו, בנוסף להצבעה, יכולים חברי הכנסת לקבל מידע לגבי סדר היום במליאה, דוברים, תוצאות הצבעה וניתן גם לבצע סוג של העברת הודעות. במקום תהליך "הנחת ההצעות" (חלוקת 120 עותקים מודפסים של הצעות), ההצעות "מונחות" היום על השולחן הדיגיטלי של חבר הכנסת.
גידול בהכנסות בתוך כך, EDS העולמית פרסמה בסוף השבוע האחרון את תוצאותיה העסקיות לרבעון האחרון של שנת 2006 ולשנת 2006 כולה. ברבעון המדווח עלו ההכנסות ל-5.7 מיליארד דולרים, גידול של 10.84% לעומת הכנסות של 5.15 מיליארד דולרים ברבעון המקביל ב-2005. בשנת 2006 כולה הסתכמו ההכנסות ב-21.27 מיליארד דולרים, גידול של 7.65% לעומת הכנסות של 19.76 מיליארד דולרים ב-2005.
הרווח הנקי ברבעון המדווח עמד על 217 מיליון דולרים או 0.42 דולרים למניה, גידול של 93.75% בהשוואה לרווח נקי של 112 מיליון דולרים או 0.21 דולרים למניה ברבעון המקביל ב-2005. בשנת 2006 גדל הרווח הנקי ל-470 מיליון דולרים או 0.91 דולרים למניה, גידול של יותר מפי שלושה בהשוואה ל-150 מיליון דולרים או 0.29 דולרים למניה שנרשמו ב-2005.