Dell XPS M1210

ה-xps של דל מוצע למכירה בשתי תצורות עיקריות, אבל לצערנו אנו קיבלנו לבדיקה את הסטנדרטית מביניהן, ולא את גירסת הגיימרים החזקה יותר. והציונים? בהתאם
צבי קצבורג |

לקראת סוף נובמבר, כלומר קצת יותר מחודש, השיקה דל בישראל כמה מחשבים ניידים ממשפחת מחשבי ה-XPS של החברה. מדובר במחשבים שעיקרם מולטימדיה וביצועים, שנוצרו במיוחד לגיימרים. ה-M1210 הוא הקטן בסדרת המחשבים שהוצגו בפני העיתונאים באותה השקה, ומידותיו, בעיקר מסך ה-12.1 אינץ', מקנים לו מקום של כבוד בסקירה הנוכחית, למרות שמבחינת המשקל, שעומד על 1.98 ק"ג, הוא כמעט וחוצה את גבול שני הקילוגרמים.

אבל כשקיבלנו את המחשב לסקירה והדלקנו אותו, התאכזבנו בפעם הראשונה: בפרסומים הרבים שמלווים אותו מציינים שוב ושוב שהוא יכול לבוא עם כרטיס תצוגה מהיר, אחד המתקדמים שקיימים כיום בשוק עבור מחשבים ניידים, אבל אנחנו קיבלנו מחשב בתצורה הרגילה, בה לוקח את הפיקוד על הביצועים הגרפיים שבב ה-950 GMA שהינו חלק ממכלול שבבי לוח האם הסטנדרטי של אינטל.

למרות זאת, גם בלי כרטיס התצוגה שהשתוקקנו לבדוק, מדובר במחשב בעל תצורה חזקה מאוד - מעבד Core 2 Duo במהירות 2 גה"ץ, 1 מ"ב זיכרון DDR2 במהירות 667 מה"ץ וכונן קשיח עם ממשק SATA-II. התוצאות שקיבלנו במבחני החומרה היו, כצפוי, טובות מאוד, אבל בכל זאת, מדובר עדיין בביצועים שמתאימים יותר לכיוון העסקי, ופחות לגיימרים.

מבחינה חיצונית, המחשב של דל נראה מצויין. זה מתחיל עם המעטפת השחורה והמיוחדת של המכסה שמספקת גם הגנה נוספת לצג. אם כבר הזכרנו את הצג, חשוב לציין שהוא משתמש בטכנולוגיה קניינית שדל מכנה TrueLife, כדי לספק מעטה לא רע נגד סינוור, וכן צבעים עשירים וחדים יותר.

עוד כמה הערות בעניין העיצוב: אהבנו את הצבע הכסוף מתכתי של כל משטח העבודה, כולל המקשים וכולל משטח השליטה, כמו גם את כפתורי ההפעלה המיוחדים שנמצאים בחזית המארז.

הכפתורים הללו משתלבים יפה עם הדגש שהמחשב הזה שם על מולטימדיה: מדובר בשבעה כפתורים מוארים בכחול ששלושה מהם שולטים בעוצמת הקול וארבעת האחרים בתוכנת המדיה המוגדרת כברירת מחדל. אי אפשר כמובן גם להתעלם ממצלמת ה-1.3 מגה-פיקסל שמשולבת בחלק העליון של המסך.

כל הכותרות

גם הרמקולים של ה-M1210 מצדיקים באיכותם את תדמית המולטימדיה של המחשב. עוד התייחסות לנושא אפשר למצוא גם בעובדה שלעומת רוב המחשבים בסבב, שני הכפתורים לצד כפתור ההפעלה אינם מספקים יכולות משרדיות, אלא מפעילים תוכנות מולטימדיה שמותקנות במחשב כברירת מחדל, ובעיקר למרכז המדיה של דל שהוא בעצם תחליף כמעט מדויק למהדורת ה-Center Media של חלונות. אם תרצו להפעיל/לבטל את התכונות האלחוטיות של המחשב (הוא תומך ב-Wi-Fi ובבלוטות'), תצטרכו להשתמש בכפתור שנמצא בצד השמאלי של המחשב שגם מאפשר לבדוק, כמיטב המסורת של דל, האם קיימת נקודה חמה אלחוטית בסביבה מבלי לפתוח את המחשב.

מבחינת תוצאות המבחנים, המחשב של דל נמנה על הטובים ביותר בסבב הנוכחי, אם לא הטוב ביותר. זה התחיל בציון של 3267 נקודות במבחן PCMark, נמשך בתוצאות נהדרות תחת Ultimate Edition Everest, ונגמר בציון של 226 נקודות תחת SysMark 2004.

מצד שני, במבחני הניידות המחשב לא ממש הבריק. אמנם הוא לא השתרך מאחור לעומת רוב המחשבים האחרים, אבל במבחני זמני הסוללה הציע זמנים 'רגילים' למדי. כך למשל, במבחן של BE Pro 06 הוא השיג 1:24 שעות עבודה בלבד.

עוד נקודה שחייבים להתייחס אליה, ובנימה מסוימת של אכזבה, היא הטמפרטורות הגבוהות אליהן המחשב הזה נוטה להגיע. ה-M1210 גדול יותר מרוב המחשבים האחרים בסבב המבחן הזה ותוספת הגודל מנוצלת היטב כדי לספק חורי אוורור - עם זאת, ככל הנראה אין בכך כדי לספק את רמת הקירור הנדרשת.

במדידות תחת Everest הגיעו ליבות המחשב לטמפרטורות של למעלה מ-54 מעלות ואף יותר, גם כשהמחשב לא ממש התאמץ. אם שמים בטעות את היד בצד השמאלי של המחשב, מרגישים בכך היטב.

בשורה התחתונה מדובר במחשב בהחלט לא רע, אבל מכיוון שהוא נטול כרטיס תצוגה מיוחד, אנחנו סבורים שתוכלו למצוא טובים ממנו.

ציון תכונות: 8 ציון ביצועים: 7 ציון תמורה: 7 ציון כללי: 7

מעבד 2 ,Intel Core 2 Duo T7200 גה"ץ מחיר 9,199 ש"ח ספק CMS

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה