אורקל מגדילה את השקעתה בהיי טק הישראלי

בטקס חנוכת מרכז הפיתוח החדש של החברה, שנערך אתמול (ג') בפתח תקווה, אמר משה חורב, מנכ"ל אורקל ישראל, כי "כיום משקיעה החברה בארבע חברות הזנק, ועד סוף 2007 תשקיע ב-15-20 חברות"
יוסי הטוני |

אורקל ישראל צפויה להגדיל פי חמישה את היקף השקעתה בחברות סטארט-אפ ישראליות בשנת 2007: מארבע חברות בהן היא משקיעה כיום במשותף עם ממשלת ישראל - תשקיע ענקית ה-IT בשנה הקרובה ב-15-20 חברות. לדברי משה חורב, מנכ"ל אורקל ישראל, היקף ההשקעה צפוי לעמוד על כ-15 מיליון שקלים. חורב אמר את הדברים בטקס השקת מרכז הפיתוח של אורקל בארץ. מרכז המו"פ נחנך על בסיס כוח האדם של חברת דמנטרה, אותה רכשה אורקל באוגוסט 2006.

בהקמת מרכז הפיתוח שהושק אתמול (ג') בפתח תקווה, מצטרפת אורקל ל-EMC, שפתחה מרכז מו"פ על בסיס קאשיה – אותה רכשה לפני כמה חודשים, מיקרוסופט, יבמ, אינטל, סנדיסק, HP וחברות בינלאומיות נוספות - להן מרכזי פיתוח בישראל.

"השלוחה הישראלית של החברה לוקחת חלק פעיל באיתור הזדמנויות נוספות של אורקל", אמר חורב, המשמש גם כסגן נשיא אורקל העולמית, "ישנן כמה חברות ישראליות אשר נבחנות בכל פרק זמן נתון, על ידי חטיבת המיזוגים והרכישות של אורקל העולמית".

חורב ציין, כי החטיבה באורקל ישראל המטפלת ביצואני תוכנה, "פועלת בצורה דומיננטית". לדבריו, חברות ישראליות רבות, 150 במספר, מייצאות מוצרים שלהן, המושתתים על בסיס טכנולוגיות אורקל. "באחרונה המוצרים כוללים גם חלקים מהפיוז'ן. בין החברות ישראליות העושות OEM על בסיס תשתיות, או טכנולוגיות של אורקל, כולל פיוז'ן, נמצאות אמדוקס, קומברס ו-NDS". הוא הוסיף, כי כשנשיאת אורקל, צפרא כץ, ביקרה בארץ בקיץ 2005, היא חתמה על הסכם עם ד"ר אלי אופר, המדען הראשי, ועם שר המסחר והתעשייה דאז, אהוד אולמרט, על השקעות משותפות ועל פתיחת מרכז מצוינות של אורקל בארץ. ההשקעה היא משותפת ועומדת על סכומי השקעה זהים של אורקל ושל המדען.

"חברה אחת כבר החלה להצליח - YaData, ויש שלוש חברות נוספות שאורקל והמדען הראשי משקיעות בהן, ביניהן סלסנס", אמר חורב והוסיף, כי ההשקעה בחברות הסטארט-אפ "היא חלק מהפילוסופיה שלנו, לפיה המשאב היחידי המהותי במדינת ישראל, הוא ההון האנושי". הוא ציין, כי המטרה של הנשיאה כץ בעריכת ההסכם עם אופר, היא כיצד ליצור מנופים לתועלתה של ישראל, כמו גם לתועלת אורקל - בניצול אותו משאב אנושי. חורב סיים בציינו כי מרכז המו"פ שהושק בישראל, מצטרף למרכזי מו"פ שהקימה החברה בהודו ובארה"ב.

מעטפת בינלאומית בארט פלדמן, סגן נשיא לפיתוח מוצרי דמנטרה באורקל העולמית, אמר כי מרכז המו"פ של אורקל ישראל, שהוקם על בסיס כוח האדם של דמנטרה, יעסוק בשילוב מלא של טכנולוגיות דמנטרה במשפחת מוצרי אורקל. בשנתיים האחרונות רכשה אורקל למעלה מ-20 חברות, ביניהן דמנטרה, שנרכשה תמורת 41 מיליון דולרים במזומן. העסקה היא הרכישה המשמעותית הראשונה של חברה ישראלית על ידי אורקל. דמנטרה מפתחת פתרונות לניהול הביקוש, המכירות והתכנון התפעולי. רוב פיתוחי הטכנולוגיה של החברה מתבצעים במרכז הפיתוח בישראל, המעסיק כ-30 עובדים. אלו יהוו את מאגר כוח האדם הראשוני של מרכז המו"פ, ואליו יתווספו עובדים נוספים מהסניף הישראלי של אורקל. לדברי פלדמן, "פתיחת מרכז המו"פ היא אירוע משמעותי עבורנו. הלקוחות הראשונים של החברה היו מישראל. התוכנה שתמשיך להיות מפותחת תחת אורקל - תעמוד במגוון תקנים בינלאומיים, מה שבהכרח ימנף את הפעילות שלנו".

כל הכותרות

המוצר של דמנטרה הוא תוכנה העוסקת בחיזוי ביקושים, המייצרת תחזיות לגבי מכירות, או לגבי ביקושים בשוק. המוצר משתלב בעולם שרשרת ההפצה, ומרכז המו"פ שהושק - יעסוק בפיתוח תהליכים עסקיים גמישים ועשירים במידע, על מנת לאפשר שרשרת אספקה יעילה, אשר מונעת על פי ביקוש. זאת, תוך יכולת לאפשר לחברות - בשילוב עם יישומי ה-ERP של אורקל - להפחית את ה-TCO על יישומים ובו זמנית גם להגדיל את היכולת לתפעל ארגון אינטגרטיבי ומונע מידע. בנוסף לשרשרת האספקה, יעסוק מרכז המו"פ גם בשילוב דמנטרה במוצרי ה-CRM של אורקל, ובהשתלבות המוצר בתווכת הפיוז'ן, שתחבר בין עולמות היישומים השונים ותסייע בבניית ארכיטקטורה חדשה.

גרסה חדשה - בקרוב פלדמן אמר, כי מרכז המו"פ יעסוק בשילוב מלא של טכנולוגיית דמנטרה בפלטפורמת ה-CRM and SCM (ניהול קשרי לקוחות וניהול שרשרת האספקה) של אורקל, וכמובן בפיתוח גרסאות עתידיות של טכנולוגיה זו. הוא ציין, כי בשבועות הקרובים תצא גרסה שתשתלב במשפחת ה-ERP וה-CRM של אורקל. לדבריו, "אנו עוזרים לארגונים לתכנן את הגידול העתידי שלהם בצורה מיטבית: איפה למכור, כמה ואיזה מוצר וכיצד לתמחר אותו. אנו מסייעים לארגון להבין מהו 'הדלק המסחרי' שמניע אותו כלכלית, מה טוב לו ובאיזה שוק, ומה משפיע. כך, מקבלים המנהלים יכולת קבלת החלטות טובה יותר. אנחנו חשובים בחיבור שבין החלק התפעולי בארגון, לבין אגפי המכירות. אנו ייחודיים בעולם".

הוא הוסיף, כי הרכישה היתה טובה עבור דמנטרה, כיוון שהיה להם קושי לצמוח ברמה העולמית, בהיבטי השיווק וההפצה, וכעת, בשל הרכישה על ידי אורקל, הם מקבלים את פלטפורמת השיווק וההפצה של החברה הבינלאומית.

פלדמן סיים בציינו, כי מרכז הפיתוח צפוי לצמוח בהיקפי פעילותו ובכוח אדם בשנה הקרובה, הודה למדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, ואזכר כי הפרויקט הראשון שהחברה עשתה, היה במימון המדען, "אשר קיבל 'החזר השקעה' על כספו – בזמן שיא קצר ביותר".

ד"ר אופר בירך את אורקל על פתיחת מרכז הפיתוח, "אני מרגיש התעלות, מגיעים לכולנו מעט רגעי שמחה ונחת", וציין את שיתוף הפעולה בין אורקל ללשכת המדען הראשי, בקידום חברות סטארט-אפ ישראליות. מאז הצטרפה אורקל למסגרת שיתוף הפעולה עם תאגידים רב-לאומיים בלשכת המדען הראשי, אושרו כבר ארבעה פרויקטים המשותפים לחברות הסטארט-אפ ולאורקל.

קשרים חיוביים עם חברות הענק ד"ר אופר אמר, כי בשנתיים האחרונות בתפקידו כמדען הראשי, הוא מצוי בקשר עם חברות רב-לאומיות גדולות, ביניהן אורקל, וכי הוא תומך "מכל הלב" בשיתוף פעולה המסייע לחברות סטארט-אפ, כמו גם לקשר בין חברות ענק ובין ממשלת ישראל. "יש רבים המבקרים אותי על כך", אמר ד"ר אופר, "אולם למרות זאת, אני רואה בעין חיובית את הקשר עם החברות הרב-לאומיות. הגלובליזציה היא מרכיב חשוב, והקשרים עם חברות ההיי-טק העולמיות מספקים עבודה ומוקדי ידע. למרות שאנו חיים בארץ הבחירה, לא כל החוכמה נמצאת אצלנו. לכן, החוכמה היא לנצל ידע שנוצר במקומות אחרים, לטובת כלל המדינה. זה יכול להיעשות על ידי שיתופי פעולה בינלאומיים".

לדברי אופר, אירוע דוגמת השקת מרכז המו"פ, הוא אירוע שבו כולם מרוויחים, והדבר משפיע לחיוב ברמה הלאומית. "בדצמבר 2005 התחלתי לפעול בכמה כיוונים אסטרטגיים, מעבר לנושא הרצוי והברור, של הגדלת תקציב המדען", אמר ד"ר אופר, "האחד – החשיבות של שיתופי פעולה בינלאומיים במו"פ. במסגרת זו התפתחה מערכת הסכמים בינלאומית בין ישראל וארצות אחרות, לקידום הנושא. כשהתחלתי להגות ולפעול למימוש הסכם עם החברות הרב-לאומיות, שמחזורן עולה על עשרה מיליארד דולרים - לעגו לי ואמרו לי 'זה בולשיט'. היו לנו הרבה הצלחות, ואחת מהן היא עם אורקל. זה הסכם המניב פירות".

אופר הוסיף, כי "הרבה הצלחות קטנות יוצרות הצלחה גדולה. אנשים לא מבינים כי ההיי-טק הוא מנוע צמיחה שתועלתו רבה הרבה יותר מאשר להיי-טק, הוא משפיע על כלל כלכת המדינה". לכן, הסביר, "כל חיזוק של דריסת רגל של חברה רב-לאומית, בסופו של דבר הוא טוב למדינה, עליה לרצות שזה יקרה. אני בעד זה שתהיינה פה הרבה חברות ענק ושתתקיימנה הרבה פעולות לשיתוף פעולה, המו"פ לא בורח. תרומת אורקל בצורתה הכוללת לישראל – עצומה. האמירות כאילו המדינה זורקת כסף – אינן נכונות. מה שחשוב זה שהידע נשאר".

מה לעשות, אנחנו לא טייוואן המדען הראשי התייחס גם לשאלה בדבר הצורך בהקמת מפעלי ייצור, לצד המו"פ: "בהיי-טק וביזמות ישראל הגיעה להישגים מופלאים. בייצור – היא לא במצב זה. ברור שצריכים להיות מקומות תעסוקה ומפעלי ייצור, אלא שאנו יכולים לפעול ולפתח רק בייצור יותר מתוחכם. אין לנו סיכוי להתחרות בייצור פשוט. חשוב לשמר את המו"פ, לבחון מה ייחודי, ולידו – להקים ייצור שקרוב למו"פ. ייצור במסות אינו טוב לישראל. למו"פ יש חשיבות עצומה לכלכלה הישראלית. אין כל סיכוי שתהיה פה TSMC, יצרנית השבבים הטיוואנית הגדולה. עברו לנו החלומות האלה. כל מדינה צריכה להתרכז במה שהיא טובה. ישראל הגיעה להישגים משמעותיים בתחומי ההיי-טק והיזמות, אבל אנחנו לא כאלה גדולים בתחום הייצור. אנחנו יכולים לייצר רק דברים מאוד מיוחדים. צריך לפתח פה מו"פ מיוחד ועל ידו יהיה ייצור ייחודי. ייצור המוני - לא ייעשה כאן".

בהתייחסו לתקציב המדען הראשי, אמר אופר כי "ערכתי עם האוצר הסכם לתקציב תלת-שנתי של לשכת המדען הראשי. בשנת 2005 הוא עמד על 1.2 מיליארד שקלים. ב-2006 הוא עמד על 1.3 מיליארד שקלים. בשנת 2007 הוא צפוי לעמוד על 1.1 מיליארד שקלים. התקציב המקורי היה אמור להיות 1.5 מיליארד שקלים, הוא קוצץ - וכעת אנו נאבקים על גודל התקציב".

"להערכתי, על מנת שמדינת ישראל תמצה את המירב מההשקעות במו"פ, תקציב המדען צריך לעמוד על 2.5 מיליארד שקלים. זה לטובת המדינה. השקעה במו"פ היא מההשקעות הכי כלכליות עבור מדינה", אמר אופר.

הוא סיים את דבריו בקריאה לפיה כדאי למדינה להעלות לפה מדענים ואנשי מקצוע איכותיים בתחומי המדע וההיי-טק, לפרקי זמן ארוכים של חמש ועשר שנים. "לא כל כך פשוט להביא לפה כוכבים ואנשים ברמה", אמר, "לא הם אלו המהווים את האיום על כלכלת המדינה. תוכניתן הודי בעל רמה שיבוא לגור פה לכמה שנים, יביא רק ברכה למדינה. לא אלו יורידו את רמת השכר במשק. ה'עבדים' הם המורידים את השכר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה