נתוני הצמיחה ביפן מעלים את הסבירות להעלאת ריבית ה-
סקר הסנטימנט העסקי, אשר מודד את הגידול בהוצאות הצריכה, הצביע על ירידה ניכרת של 2.2 נקודות בזמן שצפי השווקים עמד על רמה של 96.5 נקודות. נתונים אלו מצביעים על לחצים אינפלציונים נמוכים ומעלים את הסבירות להורדת ריבית הפד בתקופה הקרובה.
מנגד, נתוני הצמיחה ביפן היו מעודדים בשבוע החולף והראו עליה לרמה של 4.8%, מה שמביא את המטבע היפני להיות אטרקטיבי בעיני משקיעים רבים, זאת בשל הסיבה של סבירות גבוהה בקרב האנליסטים להעלאת ריבית ה-BOJ מרמה של 0.25% השבוע, דבר שעשוי לגרום להתחזקות משמעותית של המטבע היפני אל מול העיקריים. כעת נסחר היין סביב הרמות של 157.15 אל מול האירו וסביב הרמות של 233.50 אל מול הסטרלינג.
היום סגור השוק האמריקאי, זאת לכבוד חג הנשיא בארה"ב. עיקר ההתמקדות בקרב המשקיעים תהיה אל עבר נתוני המכירות הסיטונאיות בקנדה, עליה משמעותית בנתון מצביע על ביקוש הולך וגובר של צרכנים ברמה הקמעונאית ובעתיד יכול להצביע על כיוון חיובי בנתוני האינפלציה, כידוע עליה באחוזי האינפלציה מחזקת את השטר של המדינה.
דולר/שקל: השטר הישראלי שמר על כוחו ביום שישי האחרון לאחר התחזקות משמעותית שרשם המטבע הישראלי במשך כל השבוע שעבר אל מול הדולר, זאת בעיקר בשל החלשות ניכרת של השטר הירוק בעולם. "נתוני מדד המחירים לצרכן רשמו ירידה של 0.1%, דבר לא מעודד במיוחד ועשוי להשפיע בצורה ישירה על מדיניות הבנק המרכזי אשר עשוי להוריד את הריבית פעם נוספת מהרמה הנוכחית של 4.25%", טוען טריידר בכיר מתל אביב. ביום שישי נסחר השקל סביב הרמות של 4.1945 אל מול הדולר.
זהב: החוזה העתידי על המתכת הזהובה הגיע לשיא של חצי שנה, הזהב נתמך בעיקר מהחלשות הדולר בעולם והעליה במחירי הנפט לאחרונה. "מבחינה טכנית התמיכה הממשית היא סביב הרמות של 663.00 דולר לאונקיה, ואיני צופה את המשך העליה במחירי הזהב זאת בעיקר בשל הסיבה שהשוק הסיני כבר קנה מספיק זהב לקראת החגים הקרובים", מוסר טריידר סחורות בכיר מניו יורק. ביום שישי נסגר המסחר בחוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 672.95 דולר לאונקיה.
נפט: החוזה העתידי על הזהב השחור רשם עליות שערים של 2% ונסחר מעל 59 דולר לחבית, זאת לאחר שארה"ב הזהירה ממיליטנטים ניגרים אשר מתכננים לתקוף את מקור הייצור העיקרי של הנפט באפריקה. "בטווח המיידי מחירי הנפט עשויים לעלות אך לטווח הקצר איני רואה המשך מגמת עליה, מזג האוויר המתון עלול לתת את השפעתו לירידה בצריכת האנרגיה להסקה", מוסר טריידר בכיר מניו יורק. ביום שישי נסגר המסחר בחוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 59.770 דולר לחבית.