השטר הירוק השיל כוחו כנגד העיקריים.

הבוקר השיל הדולר מכוחו כנגד העיקריים, זאת על רקע נתוני כלכלה מתונים מסוף השבוע החולף בארה"ב ובנוסף הערותיו של נגיד הבנק המרכזי, ברננקה, שעשוי להתחיל במדיניות של קיצוצים בריבית הפד מאוחר יותר השנה.

כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3180 אל מול האירו, סביב הרמות של 1.9535 אל מול הסטרלינג וסביב הרמות של 119.75 אל מול היין.

ביום שישי האחרון פורסמו בארה"ב נתוני הבתים, מדד המחירים ליצרן וסקר בטחון הצרכן אשר כולם הצביעו על ירידה ניכרת, בזמן שבגוש האירו הצביעו הנתונים לאחרונה על כלכלה יציבה. הפרש הריביות בין אמריקה לאירופה עומד כיום על 1.75%, אך הציפיות להעלאת ריבית ה-ECB מרמה של 3.5% ויחד עם זאת רמזיו של נגיד הפד, ברננקה, להורדה אפשרית בריבית מהרמה הנוכחית של 5.25%, מושכת משקיעים רבים להעדיף את המטבע האירופאי על פני השטר הירוק.

היום ביומן הכלכלי מספר אירועים כלכליים חשובים. את מרכז תשומת לב המשקיעים יתפסו מספר אירועים ביניהם מדד המחירים ליצרן בגרמניה בשעה 7:00 (GMT), הכלכלה הגרמנית מהווה כוח עיקרי בגוש האירופי. כמו כן, מאוחר יותר יתפרסם בקנדה מדד המחירים לצרכן בשעה 12:00 (GMT), עליה במדד המחירים לצרכן מצביעה על עליה בלחצים אינפלציונים, מה שעשוי להביא לעליה בריבית הבנק המרכזי הקנדי שעומדת כעת על רמה של 4.25%, לכן נתון חיובי עשוי לעודד משקיעים רבים לקנות את המטבע הקנדי.

דולר/שקל: המטבע הישראלי ממשיך להתחזק כנגד הדולר ואף רשם התחזקות של 0.5% אל מול הדולר, שיא של 3 חודשים. התחזקות השקל נמשכת בעיקר בשל החלשות הדולר הדרמטית בעולם, זאת על אף פער הריביות השלילי של אחוז שלם בין ישראל לארה"ב. הדעה הרווחת בקרב האנליסטים היא להורדת ריבית הבנק המרכזי הישראלי וזאת בכדי להחליש את השקל החזק ולהביא לעליה בנתוני האינפלציה בישראל. כעת נסחר השקל סביב רמות של 4.1760 אל מול הדולר.

זהב: החוזה העתידי על המתכת הזהובה פותח היום את שבוע המסחר בהמשך מגמת עליה לאחר שלושה ימי הפסקה. הזהב שומר על שיא של 7 חודשים זאת על רקע החלשות השטר הירוק, דבר אשר מושך משקיעים רבים לפוזיציות לונג על הזהב. מבחינה טכנית פריצת רמת התנגדות של 677.00 עשויה להביא את הזהב לשיאים חדשים. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב רמות 672.90 דולר לאונקיה.

נפט: אמש לא התקיים מסחר בחוזים עתידיים על הנפט, זאת בשל חופשת יום הנשיא בשוק האמריקאי. החוזה העתידי על הזהב השחור פתח את המסחר בירידות, זאת על רקע תחזיות מטאורולוגיות בארה"ב שצופות מזג אויר מתון במדינה, דבר שבהחלט עשוי להוריד את הביקוש לנפט להסקה וכמובן מושך משקיעים רבים לפוזיציות שורט על הנפט. "אם לא נראה שארגון אופ"ק מחליט לקצץ בתפוקת הנפט בקרוב זה עלול להוריד את המחיר הנפט", מוסר טריידר סחורות בכיר מניו-יורק. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמות של 59.380 דולר לחבית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה