שוקי המטבעות: מחכים לטריגר כלכלי לחיזוק הדולר

רובי סלם מחכה עם הסוחרים במטבעות בעולם כולו לפרסום בארה"ב של אחד הנתונים החשובים החודש, אשר יכול לשמש כטריגר התורן למהלך השבועי לו מחכים בשוק
רובי סלם |

בשבוע המסחר האחרון מצבו של הדולר האמריקני נותר רע, ונראה שכל מטבע נגדו נסחר פשוט שוחק אותו ללא רחמים. אולם אתמול (ג') נראה שהתמונה מתחילה להשתנות. דווקא העובדה שבחלקו הראשון של השבוע לא התפרסמו נתונים חשובים, היא זו שאפשרה לדולר לקחת קצת אוויר ולנסות להחזיר משהו מכבודו.

הדבר נראה כתנועה טכנית בלבד ויש צורך בטריגר כלכלי על מנת לספק דלק למהלך קצת יותר רציני.

היום (ד') צפוי להתפרסם בארה"ב אחד הנתונים החשובים של החודש, שיכול לשמש כטריגר התורן למהלך השבועי לו מחכים הסוחרים הפעילים. מדובר במדד המחירים לצרכן החודשי והשנתי בארה"ב. אלה ידועים גם בכינויים CPI Consumer Price Index. נתון זה מגיע ישירות מהלשכה לסטטיסטיקה של משרד העבודה האמריקני ומתפרסם קרוב ביותר לאמצע החודש, וביחס לפרסום של החודש הקודם. זהו מדד האינפלציה המרכזי ברוב מדינות העולם - הוא מודד את שינוי המחירים לצרכן של סל מוצרים המורכב מסחורות ושירותים חיוניים אותם צורך הצרכן הממוצע. הסל כולל פריטים כמו מזון, ביגוד, דיור, דלק, תחבורה, בריאות וכל שאר הסחורות ו/או השירותים אותם צורכים האנשים מדי יום. הפריטים מחולקים לשבע קטגוריות ולכל קטגוריה משקל משלה בהתאם לחשיבותה.

הצפי במקרה הנוכחי הינו לרעת הדולר. כל מספר שיתפרסם מתחת לצפי רק יגרום לסנטימנט שלילי חזק יותר ויכול להיות טריגר להמשך התחזקותם של האירופאים. אחרי הכול, כאשר מדד המחירים יורד ניתן להסיק מכך שישנה ירידה בלחץ האינפלציוני. מכאן נוטים להסיק בשווקים שהסיכוי להעלאת ריבית עתידית יורד, ואיתה עולה הסיכוי אף להורדה או לפחות להותירה ללא שינוי. בכל מקרה, 2 האופציות האחרונות אינן טובות לדולר, כי ריבית גבוהה מעודדת רכישת המטבע והיא הגורמת להתחזקותו.

מאידך, במידה ויפתיע המדד ויכה את התחזיות, יוכל הדולר האמריקני לצאת למהלך חד ואלים, במיוחד כנגד הדולר הקנדי, הפרנק השוויצרי והיין היפני. נגדם הוא נשחק מאוד בשבוע האחרון וכעת נמצאים באזור תמיכה.

הייתי מוסיף שכדאי לעקוב גם אחר התנהלותו של היין היפני כנגד הדולר. נראה שהשפעת ועידת ה-G7 התמתנה וכי בימים האחרונים נבלמה התחזקותו של היין היפני. התחזקות שהחלה בשבוע שעבר עם סיום הוועידה. שוב, בעזרת הטריגר המתאים, המדד שיפורסם מחר יוכל אוליי ללמד לאן נושבת הרוח.

גם מבחינה טכנית התמונה מאשרת את הסנטימנט השלילי לדולר האמריקני. לפחות עד לנקודת הזמן הנוכחית נראה, כי השוק עבר לעמדת המתנה בצפייה לתחילת זרימת נתונים. כזכור, כמו שהערכנו מזה זמן, פרץ ביום רביעי שעבר המסחר ביורו-דולר את רמת ה-1.3050 והאפיל עד לרמת ה-1.3190. התיקון שהגיע אחר כך נבלם באזור רמת 1.31 ונראה שהאירופאי הצליח לשמור על עוצמתו באופן יחסי. אולם ביומיים האחרונים, ניתן לראות בלימה במגמה. כאשר זה קורה, ישנו תמיד סיכוי לתנועת נגד.

למי שמחפש לדברים הללו אינדיקציה, ניתן לומר שפריצת רמת ה-1.32 ביורו-דולר תאשר את העובדה שהמגמה עודנה חזקה וסביר שיצא לדרך מהלך נאה עם יעד מחירים ברמת ה-1.33. שם שוכנת התנגדות שאיתה נצטרך אולי להתמודד בשבוע הבא בהתאם להתפתחויות. אולם, פריצת רמת ה-1.31 מטה תסמן בלימה זמנית במגמה וחזרה לרמת ה-1.29.

שוב, הכול בהתאם למדד המחירים שסביר כי ישמש כטריגר ויקבע את כיוון השוק להמשך השבוע.

עוד כמה מילים לגבי אופי המסחר במט"ח והסקירות השבועיות המפורסמות על ידי אחת לשבוע.

ידוע שהמסחר במט"ח הינו תנודתי ומהיר יותר ממסחר במניות. לעיתים הדבר מרתיע סוחרים מלפעול בשוק זה, אולם לפי דעתי הסיבה נעוצה בחוסר ידע שאותו ניתן לפתור בקלות. אחרי הכול עם הסיכון מגיע סיכוי ומי שעובד על פי אסטרטגיית מסחר ברורה ובדוקה מוצא כי שוק המט"ח מתגמל באופן שאין שני לו. בהקשר הזה, הסקירות פונות לכל הקוראים - אך במיוחד לסוחרים הפעילים. אותם סוחרים שפועלים על פי תנועות השוק ומבצעים לפחות עסקה אחת בשבוע. להם חשובה התמונה העדכנית להווה ולא בהכרח תחזיות עתידיות.

לכן, בגלל אופי השוק והמסחר, ההערכות והניתוחים יכולים ואמורים להשתנות משבוע לשבוע בהתאם לנתונים הכלכליים והתמונה הטכנית. הדבר אף רצוי, על מנת לשמור על גמישות ואפשרות להגיב מהר תוך חוסר קיבעון מחשבתי לכל התפתחות שלא תהיה. כדאי מאוד לשמור על "ראש פתוח", כי לרוב עסקאות במט"ח מוחזקות מספר ימים, לא יותר, לכן רצוי לא להיות נאמן רק לצד אחד של השוק, אלה לנוע בהתאם להתפתחויות ולנסות לנצל את ההזדמנויות שהשוק מספק.

*מאת רובי סלם, אנליסט בכיר ומרכז אסטרטגיות מסחר באפיקס מט"ח

*הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהי

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה