חיים רמון קיבל עוד זמן: מה זה אומר?
בית משפט השלום בתל אביב קיבל היום (ד') את בקשתו של שר המשפטים לשעבר חיים רמון, באמצעות עורכי דינו, להפנותו לשירות המבחן לקבלת תסקיר כדי לבדוק אפשרות ביטול הרשעתו והמרתה בעונש של עבודות לתועלת הציבור ללא הרשעה (של"צ).
אז מהו תסקיר בשירות המבחן? פרשנות:
אפשרות להליך הנדון קיימת במקרים בהם מדובר בביצוע עבירות שהן קלות יחסית, או שקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות הקלות ביחס לנאשם. התסקיר הוא מעין חוות דעת הלוקחת בחשבון בין היתר, את נסיבותיו האישיות של הנאשם, עברו, אישיותו, גילו וכן את מידת הנזק שייגרם לו במקרה של הרשעה, או האפשרות לשיקומו. בהתחשב בנתונים אלו ואחרים, ניתנת המלצה האם ראוי במקרה הספציפי, למצות את הדין עם הנאשם ללא הרשעה שתכתים את עתידו. צו שירות לתועלת הציבור מטיל על הנאשם עבודות ללא תשלום, במוסדות ציבוריים או קהילתיים.
התובעת בתיק, עו"ד אריאלה סגל אנטלר לא התנגדה להפניית רמון לשירות המבחן לבחינת של"צ כעונש אם יורשע, אולם היא התנגדה שיישלח לבחינת ביטול ההרשעה.
לטענתה, אי-הרשעה, מבחינה ציבורית, תעביר מסר של קלות המעשה ןתתן תחושה בציבור כאילו לא נעברה העבירה. כמו כן היא טענה כי יש לקחת בחשבון את העובדה שרמון לא הביע חרטה על מעשיו ואף ניסה להכפיש את המתלוננת, עובדה שלא מצדיקה התחשבות בשיקומו.
עוד טענה התובעת כי מתוקף היותו שר המשפטים, מצופה ממנו לנהוג ביתר זהירות וכללי ההתנהגות המצופים ממנו חמורות יותר מאלו המצופות מאזרח מן השורה.
מנגד טען עו"ד שינמן, פרקליטו של רמון , כי ההתייחסות אל רמון לא היתה כאל אזרח מן השורה וכי בגלל היותו אישיות ציבורית ההתייחסות אליו יצאה מפרופורציות.
השופטים חיותה כוחן, דניאל בארי ודניאלה שריזלי החליטו לקבל את עתירת רמון ולשלוח אותו לשירות המבחן. מן הראוי לציין כי המלצות התסקיר אינן מחייבות את בית המשפט ובכל מקרה עליו להפעיל שיקול דעת בטרם קבלת ההחלטה. הדיון בתסקיר נקבע ל-15 במרץ.