Brother MFC-440CN
אם יש דבר אחד שאפשר להגיד לזכות חברת Brother, זה שהיא דוגלת בעקביות. ה-MFC-440CN, אחד מהמכשירים החדשים שהיא השיקה לאחרונה, מזכיר מאוד במראהו החיצוני חלק גדול מהמכשירים המשולבים האחרים אותם משווקת החברה בשלוש השנים האחרונות. גם מזין המסמכים האוטומטי, שנמצא בחלק העליון של המכשיר ומיועד לצרכי סריקה/צילום/שליחת פקס של עד 10 עמודים לכל היותר, מזכיר מוצרים קודמים מתוצרת Brother. כמובן שבסופו של דבר השאלה אם העיצוב הזה יפה או לא היא שאלת טעם וריח מובהקת, אבל אין ספק שכשרואים את המכשיר הזה, יודעים מיד מהיכן הוא מגיע.
לפני שנשאיר את המראה והעיצוב החיצוני בצד, תרשו לנו להתייחס לעוד כמה הבטים פיזיים של מכשיר זה. קודם כל, מדובר במכשיר נמוך יחסית, למרות שהוא כולל מזין מסמכים אוטומטי, כך שקל יותר למצוא לו מקום על שולחן בחדר משרדי/ביתי אולי אפילו מתחת למדף. עוד תכונה ששווה לדבר עליה היא מיקומם של ראשי הדיו - כל מה שצריך לעשות כדי להרכיב את מכלי הדיו החדשים, הוא לפתוח מכסה קטן בצד הימני התחתון של המדפסת, לשלוף את הישנים ולשלב את החדשים. מדובר בתהליך מאוד קל יחסית.
למעשה, הפעם היחידה שתצטרכו להרים ממש את מכסה המכשיר, ולהציץ אל תוך קרביו, תהיה בעת חיבורו למחשבכם האישי או לרשת המשרדית. החיבור נמצא בתוך המכשיר, בקצה תעלת הובלה לכבלים, ולדעתנו מדובר בנקודה חיובית כי כך קשה לנתק את הכבלים בטעות. את המדפסת הזו תוכלו גם לחבר בקלות לרשת משרדית מקומית בעזרת כבל רשת רגיל.
המדפסת מצוידת בלוח בקרה נאה למדי שבמרכזו מסך LCD בגודל 2אינץ'. בעזרת המסך הזה, ובעזרת הכפתורים הרבים סביבו, תוכלו לבצע פעולות רבות, כולל פעולות תחזוק, מבלי להזדקק למחשב שמחובר למכשיר. כפי שהסברנו החלטנו להשתמש באותו נייר צילום לכל המדפסות. משום מה, כשהדפסנו ישירות מכרטיס זיכרון או מהמצלמה התמונות יצאו רטובות מדי, כך שהן נדבקו אחת לשנייה ונמרחו. אנחנו לא יודעים אם זה בגלל הנייר שבחרנו להשתמש בו, אבל כשבחרנו לבצע אותה הדפסה דרך המחשב, וסימנו את האפשרות 'ייבוש איטי', לא נתקלנו בבעיה הזו, והתמונות יצאו אולי מעט בהירות מדי, אבל באיכות מספקת. דרך אגב, אם תרצו להדפיס כמה תמונות, תצטרכו להקליד בעצמכם את מספרי התמונות המבוקשות, מה שמכביד מאוד על התהליך.
עוד בעיה שקשורה להדפסת תמונות היא ההכנה הפיזית לביצוע. למרות שאהבנו את האפשרות שיש מגש מיוחד שיכול להכיל את ניירות הצילום, בנפרד מנייר ההדפסה הרגיל, גם כאן התהליך עצמו מעט מסורבל. אם רוצים להשתמש במגש הזה, ולא משנה אם ישירות מלוח הבקרה של המכשיר המשולב או מהמחשב, צריך להוציא את כל המגש החוצה, לדחוף פנימה את מגש התמונות - שמשמש בימים כתיקונם כמגש היציאה - ורק אז להתחיל בהדפסה. כשרוצים לחזור לנייר הרגיל, צריך לחזור על התהליך. מסורבל מדי.
איכות הסריקה של המכשיר הזה מתחלקת לשניים: בסריקה של תמונת המבחן שלנו למחשב התוצאה שהתקבלה הייתה מהטובות ביותר, מדויקת מאוד, בלי פגמים, ועם שעתוק צבעים מוצלח ביותר. אבל בעת צילום מסמכים באיכות טיוטה הגוון שהתקבל היה אפרפר ובהיר מדי. בצילום ברמה רגילה, עם זאת, התוצאה כבר הייתה כמעט זהה למקור.
תוכנת הבקרה של המכשיר, Control Center 3, פשוט מצוינת בעיקר בזכות היכולת להוריד את ההגדרות השונות מהמכשיר, לשנות אותן במחשב עצמו בנוחות רבה, ואז להחזיר אותן למכשיר. היא גם מאפשרת לשלוח פקסים בקלילות מהמחשב עצמו ולאו דווקא דרך לוח הבקרה, במקרה הצורך.
בשורה התחתונה מציע ה-MFC-440CN תכונות ויעילות באיכות סבירה בהחלט, גם אם הוא קצת איטי. אם אתם זקוקים למכשיר משולב שעיקרו פקס, הוא מציע את התכונות הרבות ביותר, בעיקר בזכות מרכז הבקרה שלו. כך או כך, הוא מתאים הרבה יותר למשרד מאשר לשימוש ביתי.
ציונים: ציון תכונות: 9 ציון ביצועים: 7 ציון תמורה: 8 ציון כללי: 8
מחיר 1,199 ש"ח ספק רשף פתרונות הדפסה משקל 7.9 ק"ג מידות 398x370x180 מ"מ