הדולר ממשיך להחלש עקב נתונים מתונים מארה"ב.
אתמול פורסמו נתונים מעורבים באמריקה, ביניהם הזמנות מוצרים בריי קיימא אשר ירדו בצורה ניכרת לרמה שלילית של-7.8%, זמן שהקונצנזוס הרווח בקרב האנליסטים הצביע על ירידה לרמה של -2.5% בלבד. מנגד פרסום סקר בטחון הצרכן עלה לשיא של 5 שנים כאשר עמד על רמה של 112.5 נקודות הרבה מעל צפי השווקים אשר הראה עליה מתונה לרמה של 108.9 נקודות. "הירידה המשמעותית בהזמנות מוצרים בריי קיימא השפיעה על המשקיעים ובכך הביאה להחלשות של השטר הירוק אל מול האירו, כאשר הירידה בנתון מצביעה על קיטון הפעילות בתעשיית הייצור לחודשים הקרובים", טוען אנליסט בכיר מלונדון.
כמו כן, המטבע האמריקאי רשם ירידות שערים אל מול היין ואף הגיע לשפל של 10 שבועות. כידוע, הבנק המרכזי היפני העלה את ריבית ה-BOJ לרמה של 0.5%, מה שמעיד על השפעת פגישת שבע המדינות המפותחות אשר התקיימה לאחרונה בכדי ללחוץ על הבנק היפני להתנהל בצורה תקינה ולהעלות או להוריד את הריבית בהתאם להשגים הכלכליים במדינה.
היום היומן הכלכלי עמוס בנתונים חשובים בעולם. את עיקר תשומת לב המשקיעים ימשכו נתוני שעור האבטלה והאקלים העסקי באירופה והתמ"ג וסקר הייצור של מישיגן בארה"ב. ירידה בנתוני התמ"ג עלולה להביא להמשך החלשות השטר הירוק.
דולר/שקל: השטר הישראלי ירד מעט אל מול הדולר, זאת על אף החלטת נגיד הבנק המרכזי, סטנלי פישר, אשר הוריד את הריבית ברבע אחוז לרמה של 4.0% והביא להפרש ריביות שלילי של 1.25% בין ישראל לארה"ב, כל זאת בכדי להביא את המשק ליעד האינפלציה של 1%-3% ולהגדיל את היצוא במדינה. להערכת האנליסטים המטבע הישראלי ימשיך להיות חזק וזאת עקב זרימת הון בלתי פוסק לישראל. כעת נסחר השקל סביב הרמות 4.2290 אל מול הדולר.
זהב: החוזה העתידי על הזהב רשם ירידות שערים אמש ונסגר בירידה של 674.60 דולר לאונקיה. כמו כן, מחיר הספוט על הזהב XAU, הגיע במהלך יום המסחר אמש לשפל של 660.00 דולר לאונקיה, בהמשך התאושש ועלה עד לרמה של 699.00 דולר לאונקיה ולאחר מכן נסחר סביב רמות של 670.00 דולר לאונקיה. "התנודתיות במחיר הזהב נובעת בעיקר מרצונם של משקיעים לממש את רווחיהם בכדי לאזן את הפסדיהם בשוק המניות. במקביל, סוחרים רבים רואים ברמה נמוכה של 672.00 דולר כהזדמנות לפוזיציות לונג ובכך העניקו תמיכה למחיר המתכת הזהובה", מוסר דילר בכיר מהבנק הסיני בהונק קונג. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 675.00 דולר לאונקיה.
נפט: חששות מירידות בביקושים מצד הכלכלה הצומחת ו"הצמאה" של סין, עקב נפילה של 9% בשוק המניות, גרמו לירידה של 0.71% במחירו של הזהב השחור אשר הביאו אותו להסחר ברמה של 61.75$ לחבית. אך מחיר הנפט קיבל תמיכה מכוון הזירה הגאופוליטית, כאשר איראן הכריזה כי לעולם לא תיענה לדרישות המערב להפסיק את העשרת האורניום על אף האיומים בסנקציות מצד האומות המאוחדות. החלשותו של השטר הירוק בעולם מיתנה את ירידת מחיר הנפט. היום יסחר הנפט בצפיה לפרסום סקר GMT עתודות הנפט בארה"ב בשעה 15:30, הצפי עומד על 1.9 מליון חביות. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 60.70 דולר לחבית.