התנודתיות החדה בשוק המט"ח עשויה להמשך בימים הקרובי
הבוקר מדד הניקיי ביפן רשם נפילה של 1.5%, המשך ירידות במדדים המובילים באסיה עשויים להביא יותר ויותר משקיעים לקנות את היין שנחשב כאלטרנטיבה לשוק המניות. כעת נסחר היין סביב הרמות של 118.20 כנגד הדולר, סביב הרמות של 156.30 כנגד האירו וסביב הרמות של 232.00 כנגד הסטרלינג.
בארה"ב, הנתונים האחרונים משוק הבתים הצביעו על החלשות הכלכלה המקומית, משקיעים ינסו לקבל סימנים מובהקים יותר לגבי כלכלת ארה"ב על מנת לחזות את מדיניות ה-FED לטווח הקצר, הערכות השווקים כי ה-FED עלול להוריד את שיעור הריבית מ-5.25% ובכך השטר הירוק עשוי לאבד את יתרון פער הריביות בו החזיק תקופה ארוכה.
שחקני השוק ממתינים למס' נתונים חשובים בארה"ב שיפורסמו מאוחר יותר היום, ביניהם, סקר ISM בארה"ב הכולל את סקטור הייצור. בנוסף יעקבו המשקיעים אחר נתוני הכנסות והוצאות פרטיות בארה"ב שיפורסמו בשעה 15:30 (שעון ישראל). "התנודתיות החדה בשוק המט"ח צפויה להימשך בימים הקרובים כאשר משקיעים ינסו לנצל זאת על ידי מיקום עסקאות חדשות ", מוסר אסטרג מטבעות בכיר מבנק השקעות בלונדון.
דולר/שקל: אתמול נסחר השקל בסימן חולשה כנגד המטבע האמריקאי על רקע נפילת מטבעות נוספים בשווקים מתעוררים שגררו מכירות של השקל. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 4.2130 כנגד הדולר. ברביעי, משקיעים מרחבי העולם נותרו עצבניים עם נפילת הבורסה בסין ומיהרו למכור את מטבעות בשווקים המתעוררים וגם את השקל הישראלי. למרות הירידה אתמול, הערכות השווקים שהשקל ימשיך לשמור על איתנותו כל עוד הכלכלה הישראלית ממשיכה להציג נתונים מרשימים וזרימת ההון לתוך המדינה נמשכת.
זהב: הבוקר עלה מחיר הזהב יותר מ-1% על רקע קניות חדשות של המתכת הזהובה. כעת נסחר חוזה ספוט על הזהב סביב הרמות של 672.00$. ישנה תחושה בשווקים שהזהב לא סיים להגיד את המילה האחרונה, "המטרה למעלה נותרה 700$ וסנטימנט המשקיעים נותר חיובי כלפי המתכת היקרה", מוסר מנהל חדר עסקאות בבנק השקעות בהונג-קונג.
נפט: מחירי הנפט נפלו הבוקר לאחר שאמש הצליחו לגעת באיזור ה-62.00$ על רקע ירידה במלאי הבנזין והתזקיקים בארה"ב. משרד האנרגיה האמריקני פרסם אתמול את נתוני מלאי הנפט ומוצריו בשבוע החולף, ממנו עולה כי מלאי הנפט עלו ב-1.4 מיליון חביות בעוד צפי השווקים עמד על 1.9 מיליון חביות. מלאי התזקיקים ירד ב-3.8 מיליון חביות ואילו מלאי הבנזין ירד ב-1.9 מיליון חביות. "אנו מאמינים שהמצב בבורסות באסיה וצפי לירידה בצמיחה בארה"ב, עשויים להביא בימים הקרובים לירידות במחירי הנפט", מוסר אנליסט סחורות בכיר מניו-יורק.
מאת: בני מנשה - מנהל חדר עיסקאות פינוטק.