CFD- כך סוחרים היום במדדי בורסות בעולם
תחילה, נבהיר מה עומד בבסיס המסחר ב-CFD. למעשה, משקיע אשר קונה את חוזה ה-CFD סוחר בשינוי שער נכס הבסיס. את מחירו של חוזה ה- CFD יוצרים דרך העתק של מחיר נכס הבסיס עליו נסחר החוזה. ישנם מקרים בהם חוזים מסויימים מתומחרים בצורה יוצאת דופן ולכן ישנו הבדל בין שער החוזה למחיר נכס הבסיס, דבר היכול להביא להטעיית הסוחר. מאחר והמסחר בחוזה CFD הוא רק על ההפרש במחיר המניה (נכס בסיס) רוכש החוזה לא זכאי לזכות הצבעה ולמעשה אין לו כל קשר עם הפירמה.
נתון מעניין שייחודי למסחר ב-CFD הוא קבלת/תשלום דיבידנדים. במסחר ב-CFD בעמדת לונג זכאי המשקיע לקבלת דיבידנדים ביום החלוקה. מנגד, כאשר משקיע יהיה בפוזיציית שורט, עליו יהיה לשלם. בניגוד לחוזים עתידיים אשר נסחרים בבורסות חוזים בעולם, המסחר בחוזה CFD הוא מול עושה שוק והעמלה היחיד שיש היא הפרש בין שער הקניה למכירה, יתרון חשוב לסוחר.
יתרון נוסף במסחר בחוזה CFD הוא ביכולת למכור בחסר, מאחר ומדובר בחוזה על המדד או על מניה, המשקיע יכול למכור את החוזה מבלי להחזיק בו, וכך, בהתאם לציפיות המשקיע באשר לירידה בשוק, ימכור את החוזה (שורט) וייהנה מרווחים בעוד השוק נמצא בירידות.
במסחר בחוזה CFD, שלא כמו במסחר בתעודת סל או מניה, ניתן ליישם מינוף על העיסקאות. חוזה CFD ניתן למנף עד פי 20, דהיינו על המשקיע להציב בטחונות רק של חמישית ממחיר החוזה. היתרון הגלום מאחורי המינוף פשוט: עליה של 1% בנכס הבסיס תביא עליה של 20% בשער החוזה. משקיע לא צריך עוד להמתין לשינויים חדים על מנת לגרוף רווח גבוה.