היין מתחזק על רקע ירידות חדות בבורסות בארה"ב וביפן
כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3195 אל מול האירו, סביב הרמות של 116.15 אל מול היין, וסביב הרמות של 1.9285 אל מול הסטרלינג.
ביפן, מתחזק היין כנגד העיקריים. אל מול הדולר רשם היין התחזקות של יותר מ- 150 נק' ביום אחד. הירידות החדות אתמול וחוסר היציבות סביב שוק המניות ביפן מביא גל של משקיעים להחזיק בנכסים נזילים ובראשם היין. "המטבע היפני עדין לא אמר את מילתו האחרונה, עדיין סוחרים רבים מחזיקים בפוזיציות שורט על הזוג USD/JPY", מוסר טריידר בכיר מטוקיו.
היומן הכלכלי גדוש באירועים מארה"ב אירופה ויפן. את מרכז הבמה תופס השוק האמריקאי עם פרסום החשבון השוטף לרבעון הרביעי של שנת 2006 בשעה 12:30 (GMT), שיפור ניכר בנתון זה יתמוך משמעותית בשטר הירוק. בנוסף, יתפרסמו נתונים שבועיים משוק המשכנתאות בארה"ב בשעה 11:00 (GMT), המשקיעים כבר נראים מודאגים לקראת הפרסום, מה שמאותת על סבירות גבוהה לנתון מאכזב. באירופה יתפרסמו תפוקות תעשייתיות לחודש ינואר, הצפי הוא לעליייה בתפוקות, נתון זה עשוי לתמוך בשטר האירופי.
דולר/שקל: אתמול התאפיין המסחר ברצועת מחירים צרה במיוחד, השקל נחלש מעט אל מול הדולר, בשעה זו כשלחץ הקונים משתווה ללחץ המוכרים משקיעים רבים מעדיפים להמתין על הגדר. הבנק המרכזי קיצץ את הריבית 5 חודשים ברציפות בשיעור כולל של 1.5% במטרה לעמוד ביעד האינפלציוני השנתי של 1-3%, בנקודה זו אנו קרובים לתחתית, מה שמוביל את רוב המשקיעים להערכה כי לא תהיה הפחתת ריבית נוספת. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 4.2050 אל מול הדולר.
זהב: המתכת הזהובה רשמה אתמול ירידות מחירים חדות לשפל של שבוע, זאת על רקע הירידות בבורסות בארה"ב ויפן. התחזקותו של המטבע היפני הובילה לגל של מימושים בזהב והכניסה אותו לסחרור, הזהב עשוי להיות תחת לחץ בימים הקרובים, כל עוד שוק המניות אינו יציב. יש לזכור כי כאשר המחירים יורדים זוהי שעתם של יצרני התכשיטים שמוצאים בכך הזדמנות טובה להזרמת ביקושים. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 643.00 דולר לאונקיה.
נפט: מחיר הנפט יורד זה היום הרביעי ברציפות. הנתונים הכלכליים המאכזבים מארה"ב והירידות החדות בוול-סטריט מכניסים את הסוחרים לחשש כי האטה בצמיחה תוריד את הביקושים לנפט, הדבר בא לידי ביטוי בירידות מחירים של החוזה העתידי על הנפט שנסחר כעת סביב הרמות של 58.100 דולר לחבית. היום יתפרסם מלאי הנפט השבועי מארה"ב, הצפייה היא לעליה במלאי שעשוי לחזק את מגמת הירידה, נתון זה קשה להערכה מדוייקת לכן צפוייה תנודתיות גבוהה במחירים במהלך היום.
מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר