היין צונח לקראת החלטת הריבית ביפן מחר
לאחר שנגע ברמות שפל של 3 חודשים מצליח הדולר לבלום את המשך ההדרדרות. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3305 אל מול האירו ,סביב הרמות של 117.30 אל מול היין וסביב הרמות של 1.9425 אל מול הסטרלינג.
עליות בשווקי המניות ברחבי אסיה וביפן מביאות לצניחתו של היין כנגד העיקריים. כאשר שוק המניות מטפס מעלה לא נותר אלא להיפטר מהיין ולהחזיק בנכסים מניבי תשואה כדוגמת המניות, היגיון זה מביא לצניחתו של המטבע היפני לפחות בטווח הקצר. יש לציין כי פגישת הבנק המרכזי ביפן לגבי שיעור הריבית מתקרבת, לאחר שבפברואר הועלתה לרמה של 0.5%. הדיעה הרווחת היא שלא יהיה שינוי בריבית, יחד עם זאת עשויה פגישת הבנק המרכזי לשפוך אור על המדיניות המוניטרית העתידית ולהשפיע על יחסי הכוחות בין היין לעיקריים.
היום לוח האירועים הכלכליים דליל יחסית ומכיל מס' נתונים מארה"ב, קנדה ושוויץ. יש לזכור כי במהלך השבוע יפורסמו אינדיקטורים כלכליים בעלי חשיבות גבוהה ואת השפעתם ניתן להרגיש בשווקים כבר מהיום, ביניהם החלטת הריבית ביפן המתפרסמת מחר ומחלישה את המטבע היפני.
דולר/שקל: בארץ ממשיכים להתפרסם נתונים מאקרו כלכליים מעודדים וביניהם עלייה של 3.1% בכמות הכסף, מה שמביא את הבנק המרכזי לעדכן את תחזית האינפלציה השנתית מרמה של 1.1% לרמה של 1.4%. בימים הקרובים עשוי הזוג להיות מושפע מחוסר היציבות סביב סכסוך העבודה בבנק המרכזי, וכן איום השביתה במשק כולו, היוצר אף הוא לחץ על המטבע המקומי. כעת נסחר השקל סביב רמות של 4.2090 אל מול הדולר.
זהב: בסיום השבוע החולף זינק מחיר הנפט לשיא של שבועיים והגיע לרמה של 660.00$ לאונקיה, זאת על רקע צניחתו של הדולר. כידוע, קיים יחס שלילי בין הזהב לדולר. את השבוע הנוכחי פותח הזהב ביציבות עם נטייה לעליות מחירים, בעקבות זרם ביקושים גובר משוק התכשיטים וכן ציפיות השווקים להמשך היחלשותו של השטר הירוק. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 656.00$ לאונקיה.
נפט: מחיר הנפט ממשיך להראות אדום, זאת לאחר שאת השבוע החולף סגר הזהב השחור בירידה זה היום השישי ברציפות. הירידות במחירי הגז, המשמש כמקור אנרגיה חלופי לנפט, משכו גם את הנפט מטה. בנוסף, נציין את החלטת אופ"ק מיום חמישי כי בשל הביקוש העולמי המתון יחסית לא יהיה שינוי בקצב הייצור לפחות עד לפגישה הבאה המתוכננת לספטמבר 2007 . כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמות של 57.200$ לחבית.
מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר.