דריכות בשווקים לקראת פרסום הריבית בארה"ב מחר
למרות שהדיעה הרוווחת בין הכלכלנים היא השארת הריבית ללא שינוי ברמה של 5.25% מורגשת עצבנות ודריכות בשווקים, כמובן שלאחר הכרזת הריבית ינסו האנליסטים לדלות רמזים כלשהם לגבי המדיניות המוניטרית העתידית של הבנק המרכזי לחודשים הבאים. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3300 אל מול האירו, סביב הרמות של 117.85 אל מול היין וסביב הרמות של 1.9460 אל מול הסטרלינג.
ביפן נקבע אמש כי שיעור הריבית יוותר ללא שינוי ברמה של 0.5%, החלטה זו הייתה צפוייה מראש ולכן השפעתה על השווקים מזערית. ההערכות המשקיעים הן כי לא צפויות העלאות ריבית נוספות בחודשים הקרובים. מדדי המניות ביפן ממשיכים לטפס מעלה במקביל להיחלשותו של היין. "ראינו משקיעים רבים הקונים כל מטבע אפשרי כנגד היין", מוסר טריידר בכיר מבנק אירופי.
היום אנו עתידים לעצבנות בשווקים לקראת החלטת הריבית בארה"ב המתפרסמת מחר, התנודתיות ומחזורי המסחר הגבוהים עשויים לגדול אף יותר במהלך השבוע. ביומן הכלכלי ניתן להבחין בבריטניה, בה יפורסם מדד המחירים לצרכן בשעה 9:00 (GMT), עפ"י התחזית המדד עשוי להעניק לסטרלינג משב רוח חיובי. בארה"ב יפורסמו נתוני שוק הדיור עם התחלות בניה ואישורי בנייה, נתונים חיוביים באופן בולט במיוחד עשויים לתמוך בשטר הירוק.
דולר/שקל: ירידה באבטלה לרמה של 7.7% ברבעון הרביעי לשנת 2006 לעומת רמה קודמת של 8.3% תמכה אף היא בהחלטת בנק ישראל לעדכן את תחזית הצמיחה ל 5.1% לשנת 2007. בין היתר נהנית הכלכלה בישראל מגידול חד בייצוא בעיקר מסקטור ההיי-טק, נתונים אלה תמכו במדדי המניות בארץ שהציגו עליות שערים. אתמול ניתן היה להבחין כי הזוג דולר/שקל נע סביב רצועה צרה במיוחד. לקראת החלטות הריבית בארה"ב ובישראל ישנם משקיעים רבים שמעדיפים להמתין על הגדר. אמש נסגר היציג ברמה של 4.2080 אל מול הדולר.
זהב: המתכת הזהובה מקבלת דחיפה חיובית בזמן שהדולר מדשדש. גם סוחרי המתכות דרוכים לקראת פגישת הפד מחר, שכן מדיניות הריבית העתידית עשוייה להשפיע באופן משמעותי על מחירו של הזהב. מבחינה טכנית פריצת הרמה של 650.00$ הכניסה משקיעים רבית לפוזיציות קנייה הרואים בעליות אלה רק כהתחלת המגמה. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 655.50 דולר לאונקיה.
נפט: אמש פקע החוזה העתידי של אפריל במחיר נמוך ואילו החוזה לחודש מאי פתח בעליות. התייקרות הנפט באה על רקע עליות חדות במחירי הגז, מנגד נזכיר את החלטת ארגון אופ"ק להשאיר את קצב הייצור ללא שינוי, זאת עקב ירידה עולמית בביקושים לנפט הנובעת מהאטה בצמיחה במדינות המתועשות. בטווח הקצר צפוי הנפט להיסחר ביציבות בטווח שבין 58.50 לבין 61.50. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב רמות של 60.120 דולר לחבית.
מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר.