Epson Stylus CX5900

למרות תג המחיר השווה לכל נפש, ולמרות איכות ההדפסה הטובה לא אפשרו לנו לתת ל-CX5900 ציון גבוה
צבי קצבורג |

חברת Epson היא אחת מהחברות הראשונות שפנו לדרך בה משלבים את ראשי ההדפסה במכשיר עצמו וכל מה שצריך הוא להחליף מחסניות. היא גם הייתה מהראשונות שהציעה הפרדה בין ארבעת הגוונים העיקריים (מג'נטה, צהוב, תכלת ושחור) כך שבמקרה של התרוקנות של מיכל אחד אפשר להחליף את המיכל הריק בלבד, מבלי לגעת באחרים. התהליך הזה הוביל כמובן לחסכון ניכר למדי בהוצאות השוטפות של השימוש במדפסת, וההחלטה של החברה הוכיחה את עצמה כי כיום כמעט כל החברות החליטו לצעוד בנתיב הזה, בעיקר לאור הירידה הכוללת במחיר מדפסות הזרקת הדיו.

מסיבה זו לא הופתענו כשגילינו שגם ה-CX5900 מציעה את ההפרדה הזו. מחסניות הדיו שלה מבוססות כיום על טכנולוגיה אותה מכנה החברה DURABrite Ultra, אשר מאפשרת הדפסה ברזולוציה מיטבית של 5760x1440 dpi לכל היותר ובקצב הדפסה מרבי של 27 דפים לדקה. בנוסף, המכשיר מאפשר להדפיס תמונות ללא שוליים בגודל של 10x15 ,A4 ס"מ ו-13x18 ס"מ.

ה-Stylus CX5900 הוא אחד משלושה מכשירים משולבים ש-Epson החלה לשווק לאחרונה (CX3900 ו-CX4900 הם האחרים), ולפי המספר אתם מבינים שהוא אמור להיות המתקדם מביניהם. למרות זאת, ה-Stylus CX5900 אינו כולל אפשרות לשליחת פקס ישירות מהמכשיר עצמו. לדעתנו, העובדה שהוא אינו מצויד באפשרות זו ממצבת את המכשיר כמתאים לשימוש ביתי בלבד. גם העובדה שהוא אינו מצויד באפשרות חיבור לרשת מקומית, מחזקת את הקביעה הזו.

המכשיר אינו מצויד במזין מסמכים אוטומטי, מה שאומר שאם אתם צריכים מדי פעם לסרוק כמות מסוימת של דפים בבת-אחת תהיה לכם בעיה כי תצטרכו להצמיד כל אחד מהם, לפי הסדר, למשטח הסריקה. מצד שני, קל מאוד להרים את המכסה של המכשיר המשולב הזה, כך שלא תהיה לכם כל בעיה לצלם עמודים מספר עבה, לדוגמה.

המכשיר מצויד בלוח בקרה נוח לשימוש שבמרכזו מסך LCD בגודל 2 אינץ'. בעזרת לוח הבקרה הזה אפשר למשל לבחור בקלות האם מבצעים סריקה/צילום בצבע או בשחור/לבן, לבחור תמונה להדפסה (כולל מספר בקרות תמונה) באופן ישיר לאחר חיבור מצלמה או הכנסת כרטיס זיכרון לאחד משני החריצים שמסתתרים מאחורי דלת שחורה בצד השמאלי התחתון של המכשיר, להדפיס דף אינדקס שמאפשר על ידי סריקה חוזרת להדפיס את התמונות המסומנות בכמות מסוימת (1-3) ועוד. מסך זה גם מציג תמיד כברירת מחדל את כמות הדיו שנותרה בכל אחת מהמחסניות בהן משתמש המכשיר, כך שניתן לעקוב אחר מצב המחסניות גם מבלי להזדקק למחשב. הכפתורים עצמם נוחים מאוד למגע.

ה-CX5900 מצויד במגש הזנה אחד שנמצא בחלק העליון של המכשיר. זה אומר שיש צורך להחליף את הנייר בו משתמשים בכל פעם שרוצים לבצע משהו אחר - ניירות A4 כשרוצים לבצע הדפסות והעתקים רגילים, או נייר צילום כשרוצים להדפיס תמונות.

כל הכותרות

מבחינת זמני הדפסה לא היינו תמיד מרוצים - הבעיה העיקרית הייתה כשהדפסנו תמונות באיכות מרבית: נאלצנו לחכות כמעט 3 דקות, זמן ממושך מדי גם בלי להשוות אותו לזמנים שהושגו במכשירים המשולבים האחרים. עם זאת במבחנים אחרים הזמנים שהושגו היו טובים בהרבה, והמדפסת הגיעה מהבחינה הזו למקום טוב באמצע.

לוח הבקרה של ה-CX5900 מאפשר בחירה בין הגדרות בסיסיות להגדרות מתקדמות. מכיוון שגם כך המכשיר הזה (לדעתנו) ממוקד יותר בתחום הביתי, כמעט ואין צורך במעבר ללוח המתקדם יותר, בו אפשר לשנות בהירות, חדות ורוויה של תמונה וכן את הכמות היחסית של הצבעים בתמונה.

איכות התמונות שהודפסו בהחלט הייתה משביעת רצון: הצבעים היו קרובים מאוד למקור, ויותר חשוב, התמונות יצאו מהמדפסת כשהן יבשות לגמרי, גם כשהדפסנו כמה תמונות בבת-אחת, מהמחשב או ישירות מלוח הבקרה של המדפסת. היינו מרוצים פחות מאיכות הסורק: בדיקת סריקת ה-300dpi שלנו לא הייתה מספיק מדויקת מבחינת גווני התמונה, ובמקומות שונים ניתן היה להבחין ברשת ובגרעון מיותרים. לא היינו מרוצים גם מהדפסת המסמכים במצב טיוטה, למרות שהאותיות היו ברורות, הן פשוט לא היו שחורות, ובהדפסת מסמך הטיוטה הצבעוני, התמונות נראו מאוד דהויות.

ל-CX5900 יש כמה תכונות חיוביות: לוח הבקרה שלו נוח מאוד לשימוש, איכות התמונות שיוצאות מקרביו בהחלט טובה, ותג המחיר שלו מצויין. אבל בסופו של דבר, יכולות ההדפסה והסריקה שלו פשוט אינן מספקות. כך שלמרות המחיר הנמוך, איננו יכולים להמליץ על ה-CX5900 בלב שלם.

ציונים: ציון תכונות: 6 ציון ביצועים: 6 ציון תמורה: 8 ציון כללי: 6

מחיר 699 ש"ח ספק Epson ישראל משקל 6.9 ק"ג מידות 463x354x181 מ"מ

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה