הדולר נופל 0.46% על רקע האיתות לקיצוץ אפשרי בריבית

הדולר נחלש במהלך המסחר אל מול האירו לרמה של 1.3412, שפל של שנתיים, אך התאושש חזרה לרמה של 1.3385. כנגד הסטרלינג נסחר הדולר סביב הרמות של 1.9675, אל מול היין שמר הדולר על יציבות ונסחר סביב הרמות של 117.55.

בהכרזת הפד התיחסו לאפשרות של קיצוץ עתידי בריבית, הסוחרים מיהרו להגיב ומכרו את הדולר על אף דברי הפד לאחר הועידה, כי האינפלציה נותרה המטרה העיקרית. "נראה כי ה FOMC מאותת כי הצמיחה עשויה להאט מספיק בכדי להוריד לחצים אינפלציונים", מוסר אנליסט מטבעות מ Stanley Morgan, "עד שלא נקבל מסרים יותר ברורים מה'פד' ומנתוני הכלכלה, הדולר ימשיך להילחץ כלפי מטה, במיוחד כנגד מטבעות בעלי תשואות עודפות". כעת נסחר הדולר סביב רמות של 1.3390 אל מול האירו,1.9685 כנגד הסטרלינג ו-117.45 כנגד היין.

תגובת המשקיעים להכרזת הפד הושפעה יותר מדברים שלא נאמרו מאשר דברים שנאמרו. רבים ציפו למצוא רמזים לגבי מדיניות הפד להמשך והסיקו כי מכך שלא הייתה התייחסות מפורשת לאפשרות של העלאת ריבית, גדלו הסיכויים לקיצוץ הריבית. האפשרות להרחבה מוניטרית בכלכלה הגדולה בעולם עוררה את שווקי אסיה אשר הגיבו בעליות. מדד ה- MSIC של מדינות אסיה פסיפיק עלה בכ- 1.42% והתקרב למרחק 2% משיא כל הזמנים.

היין אשר משמש לסוחרים כמטבע נוח למימון הלוואות בכדי להשקיע בנכסים ומטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר נסחר ביציבות אל מול הדולר סביב הרמות של 117.55. "הדולר האוסטרלי והניו זילנדי הציגו תשואות עודפות, תשואות אלו הושגו ברובם כתוצאה מהצלבות מסחר עם היין", מסרה מקאורי מסטרס. "בעוד הצפיות בארה"ב הן לקיצוץ בריבית, באוסטרליה גוברות ההערכות לעליית שיעור הריבית. עובדה זו מעלה את האטרקטיביות של האוזי כנגד השטר הירוק", מוסר בסה דסה אסטרטג מטבעות מ Commonwealth Bank Australia. כעת נסחר הדולר האוסטרלי ברמה של 0.8055 אל מול השטר הירוק.

ארה"ב תמשיך לרכז את תשומת לב המשקיעים עם פירסום האינדיקטורים המובילים ותביעות מחוסרי העבודה. נתונים אלו יספקו לסוחרים מדד נוסף לגבי כוונתה של הכלכלה האמריקאית וממשותו של מיתון אפשרי. בגוש האירו יפורסם המאזן המסחרי והזמנות תעשייתיות חודשי ושנתי. בבריטניה יפורסמו המכירות הקמעונאיות אשר צפויות להציג שיפור של 0.5% נתון גבוה מהצפי עשוי לחזק את מגמתו השוורית של הסטרלינג אל מול הדולר.

דולר/שקל: אמש התחזק השקל במחזור דליל אל מול הדולר, שערו היציג נקבע ברמה של 4.1970. התחזקותו של השקל נבעה בעיקרה מסגרת פוזיציות ע"י בנקים המקומיים ומההערכות כי הריבית תשאר על כנה. מגמת החלשותו הכללית של הדולר בעולם באה לידי ביטוי גם אל מול השקל, נציין כי הניסיון להחליש את המטבע הישראלי תוך יצירת פער הריביות הקיים לא צלח עד כה. השקל המשיך להתחזק במהלך הלילה ונסחר כעת ברמה של 4.1830 אל מול הדולר.

זהב: העליות בשווקי ההון ובמחירי הנפט הביאו את החוזה העתידי על הזהב להסחר במגמה חיובית סביב הרמות של 664.20$ לאונקיה. הורדת רמות אי הוודאות ע"י הכרזות הפד וה- BOJ במהלך השבוע החזירו את ההשקעות לזהב. "הצד הטכני נראה גם הוא טוב מאוד אולם השוק נותר עצבני ועדיין קייים חשש להגדיל משמעותית את ההשקעות בזהב, במיוחד לאחר גל מכירות החיסול בתחילת החודש", מסר שוג'יו סוגטה סגן מנהל ב- Mitsubishi Corp. Futures & Securities Ltd. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב ברמה של 664.00$ לאונקיה.

כל הכותרות

נפט: מחיר הזהב השחור סיים בעליות על אף גידול גבוה מהצפי במלאים ונסחר סביב הרמות של 59.61$ לחבית. העליה במחיר הנפט נבעה מירידה חדה במלאי הדלק כתוצאה מתקלות בבתי הזיקוק בארה"ב. המשך התאוששות השווקים בעולם וקבלת סימנים חיוביים על כלכלת ארה"ב צרכנית הנפט הגדולה בעולם (25% מסה"כ הצריכה העולמת) עשויים לתמוך במחירו של הזהב השחור כלפי מעלה. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט ברמה של 60.00$ לחבית.

מאת: לירן קפלוטו, אנליסט בכיר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה