הדולר נילחץ לאחר גל של מימושים אל מול היין
כוונת ארה"ב להגיש תלונה ל-WTO כנגד סין באשמה של הפרת זכויות יוצרים כנגד חברות אמריקאיות, מעוררת חשש בקרב המשקיעים מהתלקחות מלחמת סחר. סין, המחזיקה בעתודות המט"ח הגדולות בעולם, עלולה להגיב לענישה בהפחתה של קניית נכסים אמריקאיים. "גישת הפרוטקציוניזם מצד ארה"ב מהווה איום שלילי לצמיחה העולמית ועשויה לפגוע בדולר", מוסר ג'ורג' קפסאקיס סוחר מטבעות בכיר מ- Mizuho Corporate Bank .כעת נסחר הדולר סביב רמות של 1.3420 כנגד האירו, 119.05 אל מול היין ו- 1.9680 אל מול הסטרלינג.
היין נסחר סביב הרמות של 118.80 כנגד הדולר ו- 159.70 אל מול האירו. הבנק המרכזי היפני צפוי לסכם את פגישתו לקביעת המדיניות המוניטרית כשהוא משאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.5%. נתונים חלשים על שיעור האינפלציה ובסקר טנאקן לסנטימנט העסקי העלו את ההערכות כי הריבית לא תועלה לפחות עד למחצית השנה. הישארות הריבית ברמת הנוכחית עשויה להותיר את הביקוש לשימוש במטבע היפני ע"י ה- Carry Traders אשר מוכרים את היין כנגד נכסים ומטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר. כעת נסחר היין סביב רמות של 119.05 אל מול הדולר, 159.70 כנגד האירו ו- 234.25 כנגד הסטרלינג.
את מירב תשומת לב המשקיעים ימשכו היום פרסום הריבית ביפן, אשר צפויה להישאר ללא שינוי ברמה של 0.5%. בגוש האירו יפורסם מאזן המסחר בגרמניה בשעה 7:00 (GMT) ומדד ה- RBC למכירות קימעונאיות בבריטניה ב-23:01 (GMT). בארה"ב יפורסמו מכירות של רשתות קימעונאיות ב- 11:45 (GMT), סקר הספר האדום יפורסם ב- 12:55 (GMT).
דולר/שקל: המטבע הישראלי ממשיך במסע ההתחזקות אל מול הדולר כשהיציג סוגר על 4.1290. הימשכות מגמתו החיובית של השקל יוצרת לחץ על נגיד הבנק המרכזי סטנלי פישר לשוב אל מדיניות של קיצוצים בריבית ולהורידה מהרמה הנוכחית של 4.0% כבר בחודש הקרוב. צעד זה עשוי לבוא בכדי להחליש את השקל על מנת להשיג את יעד האינפלציה אשר נקבע בטווח של 1%-3% ומושפע רבות מחוזקו של המטבע הישראלי. כעת נסחר השקל סביב הרמות של 4.1200 אל מול הדולר.
זהב: החוזה העתידי על הזהב ירד ב- 0.3% ובכך מחק רווחים אשר נרשמו לאחרונה. הירידה במחירי הנפט אשר באה בעקבות שחרור 15 השבויים הבריטים מאיראן הורידה את האטרקטיביות של המתכת היקרה בעיני המשקיעים אשר מחשיבים את הזהב לחוף מבטחים בתקופות של אינפלציה או סכנה אינפלציונית במשק. כעת נסחר החוזה העתידי על הזהב סביב הרמות של 675.00$ לאונקיה.
נפט: חוזה עתידי על הזהב השחור ירד ביותר מ-2 דולר לחבית, ירידתו החדה ביותר מאז חודש פברואר האחרון. התפוגגות המתיחות במפרץ הפרסי עם שחרור השבויים הבריטים הביא משקיעים רבים לצאת מפוזיציות לונג על הנפט ובכך לגרום לירידה הדרמטית לאחר שבועיים של עליות חדות במחיר הזהב השחור כתוצאה ממשבר השבויים הבריטים באיראן. יחד עם זאת המשך העשרת האורניום באיראן מהווה אות אזהרה למספר גדול של טריידרים כי הנפט עשוי לחזור ולהעלות שוב ובעוצמה. כעת נסחר החוזה העתידי על הנפט סביב הרמות של 61.725$ לחבית.