משחקים ברצינות

לראשונה בישראל ייערך אחרי הפסח כנס בתחום משחקי מחשב, בהשתתפות גורמים בינלאומיים. "אנו רוצים ליצור תשתית שכוללת מודעות, חינוך וכמובן כסף - כדי לבסס את תחום יצירת המשחקים גם בארץ", אומר גיא בן-דב, ממארגני האירוע
צבי קצבורג |

אם אתם חובבי משחקי מחשב, אולי כדאי שתרשמו ביומן את ה-11 באפריל; יומיים אחרי חג הפסח עומד להתרחש בכפר המכביה כנס משחקים ישראלי ראשון מסוגו. המדובר בכנס בינלאומי, מקצועי ורב-משתתפים, בו לצד נציגים מחו"ל כמו אלקס פרננדז, מנכ"ל סטרימליין ומנהל איגוד מפתחי המשחקים האירופאי וג'סיקה טמז, מנהלת איגוד מפתחי משחקי הפנאי, יישאו דברים גם כמה ישראלים שהצליחו בתחום, גם אם במסגרת של חברות בינלאומיות. כך, למשל, אמור לעלות לבמה עופר לידנר, מהיזמים של חברת אוברון (אחת מחברות משחקי הפנאי הידועות בעולם). לידנר יישאר בארץ לאחר חופשה משפחתית כדי לתת את ההרצאה המרכזית בכנס, וזו תהיה הפעם הראשונה אי פעם שהוא יספק הרצאה מעין זו.

"הכנס מהווה המשך לפעילות בת יותר משלוש שנים, במהלכה ערכנו כמה כנסים בארץ", אומר גיא בן-דב, שיחד עם רשימת מתנדבים ארוכה וחברת כלים שלובים, יוזם ומארגן את האירוע. "זה התחיל מכנסים של 20 איש, שנמשכו כשעה וחצי והיו ממוקדים בנושאים מסוימים, והתפתח לאט לאט למצב בו אנחנו עושים לראשונה כנס שאנחנו מקווים שיהפוך למסורת שנתית. כנס כזה מאפשר לנו להביא לשוק הישראלי הרצאות מקצועיות מאוד מאירופה ומארצות-הברית, ובעתיד גם אולי מאסיה, ולתת חשיפה למגמות מקצועיות ועסקיות לחברות הישראליות מצד אחד, ןלחשוף את החברות הישראליות בפי גורמים מבחוץ מצד שני".

בן-דב נמצא כבר 14 שנה בתחום הבידור האינטראקטיבי. בשנות ה-90' היה בעליה של חברת קליק מולטימדיה, שעסקה בפיתוח משחקים ומוצרי מולטימדיה. מאז 2004 הוא עובד בדאבל פיוז'ן, אותה הקים יחד עם הלל רום, והיא נחשבת כיום לאחד הגורמים העצמאיים הבולטים להטמעת פרסומות במשחקי מחשב ווידיאו.

"מטרת הכנסים הללו היא ליצור שוק משחקים אמיתי, כדי שלאנשים הטובים ביותר בפיתוח משחקים ואומנות בארץ יהיה מניע להישאר ולעבוד כאן בחברות מקומיות. אנחנו רוצים שלא תהיה להם סיבה לנסוע לסן-פרנסיסקו, ניו-יורק או לונדון, פשוט כי יהיו פה חברות מעניינות מספיק כדי שיעבדו בהן", הוא אומר.

היוזמים מקווים לכמה הצהרות מפתח באירוע, שאמור לעסוק בנושאים מגוונים, כמו עיצוב משחקי פנאי, שילוב של מחשבים ניידים, מעבר עיצובי מהאינטרנט לנייד, תהליך אישור להפקת משחק על ידי מוציא לאור, שיטות מימון והכנסות אלטרנטיביות, שמירה על קניין רוחני ועוד. המארגנים אף פתחו אתר אינטרנט מיוחד

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה