הסוחרים מביעים אמון במטבע הבריטי

איתותי קניה: פריצת רמת התנגדות של 1.9820 פריצת רמת התנגדות של 1.9775 כישלון בפריצת רמת התמיכה של 1.9660

איתותי מכירה: פריצת רמת התמיכה של 1.9660 פריצת רמת התמיכה של 1.9605 כישלון בפריצת רמת ההתנגדות של 1.9775

רמות התנגדות: 1.9820 1.9775

רמות תמיכה: 1.9660 1.9605

הציפיות כי הבנק המרכזי בבריטניה יעלה את שיעור הריבית במהלך השנה, עלו בקרב המשקיעים, ומעריכים כי העלאת הריבית עדיין לא מגולמת במחיר הנוכחי. הסוחרים טוענים כי ניתן לראות את הציפיות מגולמות במחיר חוזה עתידי על הלייבור שבתחילת דצמבר נסחר ברמה של 4.47 וכעת עלה ל 4.95 .

חוזה במסחר הבין בנקאי על ריבית הפאונד לשלושה חודשים מתומחר בממוצע של 15 נקודות בסיס יותר מריבית הבנק המרכזי במהלך העשור האחרון. כיום ריבית הבנק המרכזי באנגליה עומדת על שיעור זה לריבית המשק בארה"ב ברמה של 5.25%.

להלן ניתוח טכני מעמיק בהתייחס לזוג סטרלינג/דולר:

כעת שער הקניה נע סביב הרמה של 1.9690, סימולטאנית אי פריצת רמת תמיכה של 1.9616 תמשוך את השוק למגמה שורית אשר עשויה למשוך לעליות של הזוג לרמה של 1.9735, כאשר פריצת רמת התנגדות ראשונה תגרום לסטרלינג להתחזק אל מול הדולר לרמה של 1.9776.

פריצת רמת פיבונאצ'י של 61.80% סביב הרמה של 1.9735 מהווה טריגר ראשון משמעותי ללקיחת רווח, כאשר רמת התנגדות הבאה סביב הרמה של 1.9776 מהווה טריגר נוסף ללקיחת רווח. רמת פיבונאצ'י 61.80% יוצרת עצירת הפסד ברמה של 1.9637.

בכדי לבסס את הניתוח הטכני אנו נשתמש במספר אינדיקאטורים טכניים, הראשון יהיה מדד MACD (מדד החפיפה סטייה) ניתן לראות הצטלבות של שני ממוצעים כלפי מעלה, כאשר הממוצע טווח קצר חוצה את הממוצע טווח ארוך מעלה וחוצה את קו האפס. על מנת למצוא את עוצמת השוק השתמשנו במדד RSI ( מדד העוצמה היחסית) ניתן לראות שוק שורי במגמת עליה.

האוסילטור ROC, המתאר את שיעור השינוי, חשוב מאוד ועוזר להבין את עוצמת המגמה. עפ"י הנראה בגרף האוסילטור חוצה את קו האפס לכיוון מעלה ומצביע על כוח גובר של הקונים על המוכרים. מדד המומנטום מתרכז בקו האפס ומגמת האוסילטור. רוב האוסילטורים מצביעים על התחזקות של הסטרלינג כנגד הדולר והמשך המגמה השורית בשלושת השבועות האחרונים.

כל הכותרות

טוני בלומברג - אנליסט מטבעות בכיר בפינוטק.

*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור והעושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה